Locașul Duhului Sfânt primește decorația “Ambasadorul Umanitar Mondial”

Pe data de 7 a aceste luni, Episcopul Edir Macedo și Preotul Tony Asongkeng Cresant au primit decorația Ambasadorul Umanitar Mondial, în capitala Kinshasa, În Republica Democratică Congo. Au fost dăruite medalii și diplome în omagiere a lucrării realizate în țară care ajunge în special la persoanele cele mai suferinde. În 2014, biserici ale mai multor denominațiuni au fost persecutate și altele închise. După ce autoritățile au cunoscut lucrarea socială a Catedralei Credinței (Bisericii Universale), Biserica s-a oprit să mai sufere amenințări și a fost omagiată cu această decorație.

Ceremonia s-a desfășurat la Ministerul de Relații Exterioare din Congo și a reunit autorități locale, printre care ministrul național al Economiei, Modeste Bahati Lukwebo și ambasadorul Canadei în Kinshasa, Nicolas Simard.

Decorația a fost dată de organizația Internațională a Francofoniei (FIFEF) Preotului Tonny. Evenimentul este anual și omagiază instituțiile sau cetățenii care sunt un exemplu pentru societate.

Lucrarea Catedralei Credinței (Bisericii Universale)

În 2002 biserica a ajuns în Republica Democratică Congo și, prin intermediul lucrărilor sociale realizate cu comunitatea, voluntarii realizează donații de haine și alimente pe stradă, oferă asistență persoanelor cu boli mintale și cu lepră, vizitează aziluri, închisori, spitale și faci donații de sânge.

“Multe persoane aveau prejudecăți (opinii formate greșit) împotriva bisericii, dar când au văzut lucrarea serioasă pe care o realizăm au înțeles și au început să sprijine”, a explicat Preotul Tonny.

Și a completat: “Este minunat să vedem cum Dumnezeu cinstește lucrarea bisericii , în ciuda tuturor dificultăților pe care le-am întâlnit aici.”

Republica Democratică Congo

De asemenea cunoscută ca și Congo Kinshasa, are o populație de 78.736.153 locuitori. Țara este a 3-a ca mărime teritorială din continentul african și suferă cu probleme sociale și război civil. Conform informațiilor Băncii Mondiale, procentajul de sărăcie este de 63,9%, și așteptările de viață nu trec de cei 59 de ani.

Date divulgate de Organizația Națiunilor Unite (ONU) arată că 1,7 milioane de persoane din Congo Kinshasa au fost forțate să plece din casele lor în 2017. În total, numărul de persoane care au fugit este de 4,21 milioane. Criza depășește conflictele civile din Irak, Siria și în Yemen.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *