CdAS ajută victimele din Brazilia

De acord cu organele oficiale ale ţării, numărul de morţi atrecut deja de 700, în urma năvălirii apelor ce au atins oraşele: Teresópolis, Petrópolis, Nova Friburgo şi Sumidouro, din regiunea muntoasă a oraşului Rio de Janeiro.

În afară de sutele de morţi, milioane de persoane, au rămas fără adăpost. Mulţi şi-au pierdut casele, familia şi tot ceea ce agonisiseră.

Centrul de Ajutor Spiritual, încă odată, s-a arătat solidar faţă de aceste persoane, mobilizând 10.000 de oameni de la începutul dezastrului şi până acum, pentru a strânge donaţii şi a le aduce oamenilor din regiunile afectate.

Deja au fost aduse mai mult de 160 de tone de alimente, însă se doreşte distribuirea a 300 de tone de pungi cu alimente. Cele 700 de biserici ale ţării au fost transformate în depozite. În Nova Friburgo s-a desfăşurat o acţiune de forţă, pentru a ajuta la pătrunderea în încăperile şi locurile unde accesul este îngreunat. În afară de ajutorul social şi fizic, voluntarii au sprijinit spiritual victimele tragediei.

Voluntarii CdAS, nu au uitat de oamenii care au lucrat cel mai mult, încă din primele zile de după deversări şi astfel, aduce cafea, ciocolată, biscuiţi şi apă, pompierilor, poliţiştilor, militarilor şi civililor, participanţi la această mare acţiune solidară.

Slujbele se desfăşoară conform programului pe teritoriul ţării, chiar dacă biserica este implicată în ajutorarea celor atinşi de tragedie.

CdAS, face un apel către populaţia Braziliei, pentru strângerea de apă, alimente (preferabil conservate sau cu termen de valabilitate mai mare), haine de ploaie, haine obişnuite şi lenjerii de pat precum şi produse de igienă.

Ca să faceţi o donaţie sau să fiţi un voluntar, nu este nevoie să faceţi parte din CdAS. E nevoie, doar să-ţi iubeşti aproapele, pentru că locuitorii acestor regiuni, au nevoie de noi. Ajutorul tuturor este fundamental.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

ana-maria Răspunde 12 iunie 2011 la 19:26

buna ziua merg mereu la biserica din rahova am evanghelizat dar as dori sa stiu cand se intoarce parintele Lazar inapoi la rahova el facea slujbele mult mai frumoase.