Ce bine ar fi….

Ce bine ar fi dacă persoanele ar avea pentru a căuta Duhul Sfânt aceeași forță, dispoziție, capacitate în a depăși și motivație cum au pentru a obține lucrurile de aici de pe pământ, precum: prosperitate financiară, familie unită, viață sentimentală realizată, sănătate perfectă etc.

Vă aduceți aminte de Petru? Domnul Iisus l-a găsit demoralizat și dezgustat din cauza muncii sale nereușite, spălând mrejele sale și renunțând să mai lupte în aceea zi.

Totuși, după ce Iisus a terminat de predicat din barca lui, l-a pus să arunce mrejele pentru a pescui, și Petru, imediat, a scos forță din slăbiciuni, a depășit dezamăgirea și a pornit la luptă, pescuind din belșug și învingând în acel moment.

Când a terminat de vorbit, i-a zis lui Simon: – Depărtează barca la apă adâncă şi aruncaţi-vă năvoadele pentru pescuit! Simon I-a răspuns: – Stăpâne, toată noaptea ne-am trudit, dar n-am prins nimic. Totuşi, la cuvântul Tău, voi arunca năvoadele!Au făcut aşa şi au prins atât de mulţi peşti, încât năvoadele începuseră să li se rupă.” Ioan 5.4-5

Totuși, după trei ani și jumătate de la această experiență și altele de asemenea, Domnul Iisus a trebuit să avertizeze pe Petru și pe alți doi apostoli, pentru că, pentru rugăciunea care produce comuniune cu Dumnezeu, care face să crească intimitatea cu El, care stabilește o credință solidă, care ne face recunoscuți ca fii ai lui Dumnezeu, care determină primirea Duhului Sfânt, ei nu au arătat aceeași dispoziție pe care au avut-o cu timp în urmă pentru a-și rezolva problemele economice.

Așa se poate înțelege ușurința cu care Petru l-a negat pe Domnul Iisus, precum fac și multe persoane în zilele de astăzi!

Ce bine ar fi fost dacă el ar fi avut pentru Duhul Sfânt același apetit pe care îl manifestase pentru prosperitate!

“Apoi a venit la ucenici, dar i-a găsit dormind. El i-a zis lui Petru: „Aşadar, n-aţi putut veghea împreună cu Mine nici măcar o oră?Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită! Duhul într-adevăr este doritor, dar carnea este neputincioasă!“S-a îndepărtat a doua oară şi s-a rugat din nou, zicând: „Tată, dacă nu se poate să fie îndepărtat acest pahar de la Mine fără să-l beau, facă-se voia Ta!“ A venit iarăşi la ucenici şi i-a găsit dormind, pentru că li se îngreunaseră ochii de somn.I-a lăsat iarăşi, s-a îndepărtat şi s-a rugat pentru a treia oară, spunând aceleaşi cuvinte.”
Matei 26.40-44

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *