Cei Aleși

escolhido-706x432Dumnezeul Cel Prea Înalt este Singurul Domn; Omniprezent, Omnipotent și Omniscient. În starea Sa Veșnică de Domn, doar El are autoritate ca să-Și aleagă slujitorii.

Bineînțeles că criteriul alegerii Sale este făcut în numele acelora care sunt drepți sau cel puțin vor să trăiască în dreptate.

DOMNUL i-a spus lui Noe:

“Intră în arcă, tu și toată familia ta, pentru că am văzut că, din această generație, doar tu ești drept înaintea Mea.”

-Geneza 7:1

În mijlocul unei generații erodate moral și spiritual, Domnul a găsit un om drept: Noe.

Cei aleși sunt cei drepți sau cel puțin cei care reunesc condițiile necesare ca să fie îndreptățiți. Câți nu trăiesc în păcatul pe care îl urăsc? Și câți nu tânjesc să trăiască în corectitudine și dreptate, dar nu au putere să abandoneze păcatul?

Păcatul nu lasă pe nimeni să aibă pace. E imposibil să trăiești în păcat și să fii în pace. Duhul lui Dumnezeu este Duhul Păcii.

Cum să fii un ales ca să-L slujești pe Dumnezeu, dacă ești încă sclavul păcatului?

Totuși, chiar dacă ești sclavul păcatului dar ești flămând și însetat să fii drept, DOMNUL te alege și îți dă credința care te îndreptățește să-L slujești. Matei 5:6

Noe a fost ales pentru că era un om drept. Cu toate acestea, toată generația lui era dezordonată complet. Corupția spirituală și morală se înmulțea fără nici o perspectivă de îmbunătățire. Noe și famia lui au fost singurii oameni aleși ca să intre în arca salvării.

La fel și toate animalele din fiecare specie au fost separate. Atrage atenția faptul că nu a fost nevoie ca Noe să aleagă animalele, să le prindă și să le ducă până la arcă. Dumnezeu Însuși le-a ales și le-a trimis două câte două spre arcă.Toate animalele au murit împreună cu rasa umană.

În viziunea mea, în lumea actuală, Duhul Sfânt continuă să aleagă oameni care urăsc păcatul; oameni care vor să lase păcatul dar nu reușesc; oameni care orbește caută mântuirea în religii.

Muntele Sinai a făcut separarea între cei drepți și cei răi; între cei care tânjeau după dreptate și cei cărora le plăcea nelegiuirea…

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *