Cele 12 semințe cele mai nocive

 1. flor-706x432FRICA– De ziua de mâine, de probleme, de provocări, de viață, de oameni, de rău, de evenirea la practicarea lucrurilor vechi… frica are puterea de a-și paraliza victima și în consecință și viața ei.

 2. RĂNIREA SUFLETEASCĂ- Nu vrei să ierți pe cine te-a decepționat, te-a rănit, crezi că ai dreptul de a avea acest sentiment în inimă împotriva cuiva sau chiar împotriva ta însuți. Să rămâi cu această rănire sufletească în inimă împotriva cuiva este ca și cum ai lua otravă și ai aștepta ca dușmanul să moară! Nu este deloc înțelept!
 3. OCHI RĂI- Vezi totul cu ochi răi, te uiți doar la latura negativă a ta însuți, a oamenilor și a circumstanțelor.Toți cei răutăcioși devin persoane pesimiste, negative și izolate.
 4. ACOMODAREA- Vrei să se întâmple lucruri diferite fără să faci nimic… și mai rău, nu faci azi ce-ți stă în putință. În consecință, când vine ziua următoare nu se întâmplă nimic diferit.
 5. MÂNDRIA- Nu-ți recunoști greșelile, nu ești apt ca să auzi, să înveți, te crezi atotputernic, ești arogant. Cine crede că știe tot, poate tot, sunt cei care în străfund nu știu și nu pot nimic.
 6. RĂZVRĂTIREA- Este ceva devastator și repercusiunea este extinsă în așa fel încât este unul dintre cele mai grave păcate până în prezent. Răzvrătirea nu este nimic altceva decât neascultarea directă de Dumnezeu! Omul se opune atât Lui cât și Cuvântului Său, Direcției Sale, respingând ceea ce El a constituit ca purtătorul al Său de cuvânt, ca Porunca Sa sau ca o Cerere a lui Dumnezeu, fiind la fel ca diavolul. Toți cei răzvrătiți sunt neascultători și mincinoși.
 7. DORINȚA DE RĂZBUNARE- Vrei ca alții să-ți plătească pentru răul pe care ți l-au făcut sau pentru că nu ți-a făcut un bine. Orice om răzbunător suferă, dar nimeni nu are dreptul de a se răzbuna, pentru că nimeni nu este perfect.
 8. ÎNDOIELI-De tine însuți, de oameni, de Dumnezeu, de obiectivele și visurile tale. Îndoiala este cea mai distrugătoare din Istoria Umanității.Totul se construiește crezând și se distruge îndoindu-te.
 9. INVIDIA- Pe alții… te compari cu ceilalți, ai stima de sine scăzută. Cine se compară cu ceilalți este pentru că din nefericire nu se valorizează și nu crede în talentele și capacitățile sale.
 10. CONDAMNAREA- Personală sau a altora… Să te condamni sau să condamni pe cineva este la fel ca a-ți arunca prezentul, viitorul și veșnicia în întunericul unei închisori.
 11. IPOCRIZIA– Cauți doar satisfacerea propriilor interese, făcând tot ce este nevoie pentru acest lucru. Când dai un exemplu prost, când nu asculți, nu practici, nu ești drept și nu prioritizezi pe Dumnezeu mai presus de toate lucrurile, trăiești o viață ipocrită, mincinoasă.
 12. NERECUNOȘTINȚĂ– față de Dumnezeu, față de ceilalți și față de tine însuți. Această lipsă de recunoștință pentru binele care ți-a fost făcut sau pentru ajutorul primit, va face ca și tu să fii ținta acestui tip de tratament, dând naștere la mai mult nerecunoștință prin a ta.

Aici este explicația de ce aceste semințe trebuie să fie smulse, pentru că ele nu au fost semănate de Duhul lui Dumnezeu. Sper ca tu, care ai una dintre aceste semințe rele, să o smulgi acum dinăuntrul tău, chiar acolo unde ești, pentru că Domnul Iisus a spus:

”Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc va fi smuls din rădăcină.”

-Matei 15:13

Du-te într-un loc unde poți fi singur, liniștit și vorbește cu Dumnezeu în Rugăciune despre aceste semințe și smulge-le din inima și mintea ta.

Fii foarte atent la această avertizare simplă și importantă, care trebuie să fie prezentă mereu în viața ta: dacă fiecare dintre noi nu smulgem aceste semințe ale răului din interiorul nostru, vom fi smulși din Împărăția lui Dumnezeu, pentru că aceste semințe au fost plantate de cel rău, care nu are loc și nu va intra în Împărăția lui Dumnezeu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *