Cele trei tipuri de slujitor

Slujitorii lui Dumnezeu sunt toți cei care au fost chemați, aleși și binecuvântați cu Duhul Sfânt. Cel PreaÎnalt se bazează pe lucrarea lor pentru a îndeplini Planul Său de Mântuire. Dar, din nefericire, mulți din acești slujitori, în loc să acționeze ca și colaboratori ai lui Dumnezeu (2 Corinteni 6.1), au împiedicat alte persoane să Îl cunoască pe Domnul Iisus pentru că se comportă de o formă contrară Voinței Sale în ceea ce fac și sunt.

În Cuvântul lui Dumnezeu, prin intermediul unei pilde, EL ne arată profilul slujitorului care Îi este pe plac (Matei 25.14-30). Acest profil se rezumă în două calități, bun și fidel. Dar, ce înseamnă aceste caracteristici? Cum ele intervin în creșterea Împărăției lui Dumnezeu? Și ce se întâmplă dacă una din ele nu este găsită într-un slujitor al Celui PreaÎnalt?

Slujitorul bun este acela ce produce roade, este competent, pune toată forța sa în ceea ce face și dezvoltă capacitatea pe care o deține. Cuceririle sale sunt notabile. Este abil, adună în Împărăția lui Dumnezeu și înmulțește talantul pe care l-a primit de la Domnul lui. Pasivitatea și comoditatea nu fac parte din vocabularul lui.

Iar slujitorul considerat fidel este cel care are în interiorul său intenția sinceră de a-L glorifica pe Domnul Iisus. El are conștiința că a fost ales pentru un propozit mai mare decât propria sa viață. Cu o inimă pură, consideră Suveranitatea lui Dumnezeu și știe că nu poate face nimic fără El. Este adevărat și are caracter.

Este din acest motiv că, în mijlocul nostru, vedem pe mulți ce sunt buni, dar nu sunt fideli, și de asemenea pe mulți care sunt fideli, dar nu sunt buni. Există de asemenea cei care sunt buni și fideli, totuși, sunt foarte puțini.

Primii ajung să aibă rezultate importante în munca lor, dar au intenția de a se glorifica prin el. Fac pentru ei înșiși, nu pentru Dumnezeu. Doresc, de vreo formă, să obțină beneficii personale prin intermediul ministerului lor. Fiind așa, pot prejudicia Mântuirea multora, deja că există riscul ca vreun scandal să vină din partea lor.

De o formă opusă, sunt cei care, deși sunt pe placul lui Dumnezeu cu intențiile lor, lasă de dorit pentru că nu se străduiesc la maxim în ceea ce fac. Recidiviști, nu caută să facă diferența. Nu se provoacă, nu se îmbunătățesc și se bucură cu puțin. Nu salvează mai multe persoane din lipsă se efort.

Și în sfârșit, cei buni și fideli sunt cei ce sunt pe placul lui Dumnezeu cu ceea ce fac și cu ceea ce sunt. Sunt vizionari, pentru că au plăcere în a-L sluji și în a-L mări în această lume. Ei se dăruiesc cu puritate pentru a salva mai mulți.

Întrebarea care nu vrea să tacă este: care din aceste trei tipuri de slujitor sunteți?

Fiți atent, slujitor al lui Dumnezeu! Nu permiteți ca ambiția dvs personală sau comoditatea dvs să împiedice ca Mântuirea să ajungă la alte persoane! Reparați-vă deficiențele, pentru că Cel PreaÎnalt se bazează pe dvs în Lucrarea Sa Grandioasă! Prezentați-vă mereu Lui ca un slujitor complet, având mâinile cu bătături, dar o inimă curată.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *