Centrul de Ajutor inaugurează o nouă Catedrală

mexico1-706x432Centrul de Ajutor în fiecare zi își extinde aria în țările din America de Nord. Recent, în Mexic s-a inaugurat încă o catedrală.

Inaugurarea a avut loc pe 13 noiembrie, în regiunea Iztapalapa, district al capitalei țării, Ciudad de Mexico și obiectivul principal este să salveze suflete, să-i ajute pe cei care suferă și să-i conducă la o viață mai bună, departe de depresie și sărăcie. Pe harta socială și politică a țării, zona este considerată una dintre cele mai îngrijorătoare, având o rată ridică a violenței și a sărăciei care afectează familiile care locuiesc acolo.

Cuvântul lui Dumnezeu ajunge la cei care îl doresc

Circa 3 mii de oameni au participat la ceremonia de inaugurare. Sala principală care are 1200 de scaune și auditoriul în care intră 300 de persoane așezate, au fost pline precum și spațile exterioare. Noua catedrală din Iztapalapa este dotată cu o sală specială pentru Școala Biblică Infantilă (ȘBI), pătuțuri și spații pentru grupurile de la Godllywood.

Oamenii au profitat de șansa de a fi la inaugurare ca să strige după ajutor și să se apropie mai mult de Dumnezeu. În rândul populației locale care frecventează Biserica, există deja mărturii ale celor care au renunțat la vicii și obiceiuri rele.

“Iată porunca pe care le-am dat-o: ‘Ascultaţi de glasul Meu şi astfel Eu vă voi fi Dumnezeu, iar voi veţi fi poporul Meu. Să umblaţi în toate căile pe care vi le poruncesc, ca să vă fie bine.’ Dar ei n-au ascultat şi nici n-au luat aminte, ci au urmat sfaturile şi pornirile inimii lor rele şi au mers înapoi, nu înainte.”

-Ieremia 7:23-24

Pe baza acestui pasaj biblic, episcopul Paulo Roberto, responsabil de lucrarea evanghelistică în Mexic, a condus  slujba de inaugurare.

“Ca să ai o viață de succes în toate aspectele, secretul este ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vrei o viață schimbată, este nevoie să urmezi sfaturile lui Dumnezeu care sunt în Biblie, pentru că ea este mult mai mult decât o carte, este un manual de viață care trebuie urmat” a  sfătuit el.

Minune și viață transformată

Cuplul Maria Esther Figueiroa și Patricio Cruz, au fost primii care au urcat în altarul noii catedrale din Iztapalapa, ca să povestească tuturor celor prezenți cum li s-au schimbat viețile, după ce au început să frecventeze Centrul de Ajutor.

“În viața noastră erau discuții, beții și agresivitate. Soția mea se certa cu mine pentru că ajungeam beat acasă, eram foarte dur și iresponsabil față de ea. Ea avea dreptate. Banii nu erau suficienți și eram îngrijorați. Ca să mănânce, soția mea trebuia să caute mâncare pentru ea și copiii mei în gunoi. O situație tristă și umilitoare. În loc să avansăm în viață, noi dădeam înapoi” povestește Patricio.

Schimbarea a început când Maria a ajuns la Biserică și imediat i-a cerut soțului să meargă și el. “M-am opus, dar Dumnezeu m-a convins. Am renunțat la vicii, ne-am schimbat caracterul și avem prosperitate. Azi avem casă, mașini, trei terenuri. Viața noastră a început să meargă înainte. Dumnezeu există și când suntem fideli El ne schimbă viața” a relatat el.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *