Cine este al lui Dumnezeu, acceptă disciplina

Trupul Domnului este disciplinat și lucrează în armonie, deoarece există o concordanță între sine. Nu există distingere, ținând cont că toate elementele sunt importante, deoarece fac parte din acest Trup.

Există persoane ce stau la rând în spitale și așteaptă un transplant de ficat pentru că al lor nu mai funcționează. Eu întreb: Vrei să fii transplantat, schimbat sau smuls cu forța? Noi identificăm aceste organe afectate, ca să fie scoate din mijlocul nostru. Și acest lucru nu este o nedreptate. Sincer, nedreptate este să se permită ca acest element să contamineze în continuare tot corpul. Acest lucru se numește: disciplina în interiorul bisericii.

Dacă cineva rămâne în indisciplină, atunci nu mai face parte din Corp; ci este un corp străin.

Tu trebuie să ai sensibilitatea că, mai presus de tot, Dumnezeu trebuie să fie pe primul loc în viața ta, mai presus și de familia ta, deși ea, de asemenea este importantă. Și dacă soția spune un cuvânt de îndoială, pentru a ațâța preotul împotriva bisericii, atunci ea, nu mai este un ajutor, și soțul trebuie să își păzească inima și să o corecteze.

Tu trebuie să ai conștiința că ești un bărbat al lui Dumnezeu. Lucrător, preot sau episcop sunt doar titluri ce ți-au fost împrumutate. Dar ca bărbat al lui Dumnezeu, oriunde tu ai fi, Dumnezeu va fi cu tine. Ce așteaptă El de la slujitorii Săi?

Când Dumnezeu l-a chemat pe Iosua a spus așa:

”Și s-a întâmplat, după moartea lui Moise, servitorul DOMNULUI, că DOMNUL i-a vorbit lui Iosua, fiul lui Nun, servitorul lui Moise, spunând:…” Iosua 1.1

Cu Moise, Duhul Sfânt face referința la el ca la slujitor al Domnului, pe când cu Iosua, la început, ca fiu al lui Nun. În istoria universală a lui Dumnezeu, numele de păstor, preot, episcop sau lucrător este inclus. Dar oare este ca slujitor al Domnului sau doar ca fiu al propriului tată?

După ce l-a slujit pe Dumnezeu cu viața sa, după ce a fost chemat, la numele de Iosua, fiu al lui Nun, a fost adăugat ”slujitor al Domnului”, cum este scris:

”Și s-a întâmplat, după aceste lucruri, că Iosua, fiul lui Nun, servitorul DOMNULUI, a murit, având o sută zece ani.” Iosua 24.29

Ca slujitor, tu ești disciplinat, și natura ta începe să fie disciplinată de asemenea. A fost Duhul Sfânt Cel ce a făcut asta. Disciplina s-a născut în interiorul tău când tu te-ai născut din Dumnezeu. Și ne slujim unii pe alții deoarece facem parte din Trupul armonios al Domnului Iisus. Persoana ce devine rebelă și se ridică împotriva acestei armonii, nu este a lui Dumnezeu, nu slujește pe Dumnezeu. Atunci, ea trebuie să fie îndepărtată.

Dar de ce există persoane ce sunt de atâta timp în biserici și nu fac parte din Trupul Domnului Iisus? El spune:

”Șerpi, pui de vipere, cum să scăpați de damnarea iadului?” Matei 23.33

Acesta este unicul fel de persoană cu care Iisus se revoltă: falsul, ipocritul, înșelătorul. Este aceea persoană ce se preface că este un lucru, dar în interiorul ei este altul; este prefăcută și cu mai multe fețe.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *