Condamnare veșnică

inferno-706x432“Cel care va crede şi va fi botezat va fi mântuit, dar cel care nu va crede va fi condamnat.”

-Marcu 16:16

Ce ar fi această condamnare? Cei care au fost condamnați aici pe pământ, știu foarte bine durerea teribilă și disperarea pe care le poartă acest cuvânt.

Am avut șansa să vorbesc cu oameni care au fost condamnați pentru că au furat, au ucis, au sechestrat, în fine, au comis greșeli care i-au făcut să ajungă în spatele gratiilor. Unii mi-au spus că au fost condamnați la cinci, șase și chiar zece ani de închisoare. Când i-am întrebat cum a fost ziua în care și-au primit sentința, cu lacrimi în ochi mi-au răspuns același lucru: “A fost cea mai proastă zi din viața mea.”

Închisoarea fizică este momentană. Mulți oameni chiar reușesc să-și reducă anii de pedeapsă, fie printr-un comportament bun, prin cauțiuni, pentru că au recurs la avocați sau la alte mijloace. Așa este condamnarea aici pe pământ, când ești condamnat există mijloace care îți dau posibilitatea să ieși din închisoare. Ea nu este veșnică. Poate să dureze câțiva ani, dar există posibilitatea de a  fi pus în libertate.

Totuși, când vine vorba de condamnarea spirituală, este diferit, pentru că ea este veșnică. După moarte, omul nu va mai avea la cine să recurgă, nu va mai avea la cine să ceară ajutor, nu va mai avea avocat și nici posibilitatea de a fi liber.

Nimănui nu-i place ideea de a fi arestat, nici chiar pentru o zi. De exemplu, când cineva primește o condamnare de 10 ani, vine disperarea.

Acum stai pe loc și gândește-te… Dacă ai știi că ai fi arestat pentru veșnicie, ce ai fi dispus să faci ca să scapi de această condamnare?

De aceea noi predicăm evanghelia la orice făptură, peste tot, ca nimeni să nu se ducă în acest loc. Barca Mântuirii trece, dacă nu intri, dacă nu plătești prețul, dacă nu-ți sacrifici viața, te vei căi și va fi prea târziu.

“Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei drepţi vor merge în viaţa veşnică.”

– Matei 25:46

Cei care azi resping această barcă, vor suferi consecințele grave ale alegerilor lor în ziua judecății. Fiecare își va primi sentința, fie pentru faptele lor corupte și nedrepte pe care le-au făcut, fie pentru comportamentul lor drept în fața lui Dumnezeu și a oamenilor.

Cei condamnați vor suferi cele mai mari chinuri pentru veșnicie. Cei drepți, care au acceptat să intre în barca Mântuirii, se vor bucura de Gloria lui Dumnezeu și vor trăi cu El pentru totdeauna.

Profită de această șansă, înainte să fii condamnat veșnic.

“Căutaţi pe DOMNUL cât timp mai poate fi găsit! Chemaţi-L cât timp mai este aproape!”

– Isaia 55:6

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *