Conflictul dintre rațiune și sentimente

Dacă nu există conflict, nu este sacrificiu!

Conflictul este cel care revelă sacrificiul pe care Dumnezeu ni-l cere pentru a pune pe Altar. Diavolul se disperă, pentru că știe ceea ce Duhul Sfânt va realiza în viața unei persoane ascultătoare care sacrifică. De aceea, el este capabil de orice pentru ne împiedica să sacrificăm.

Imaginați-vă ceea ce a fost în inima lui Avraam, pe parcursul celor 3 zile de mers prin deșert, ascultând vocea fiului său nevinovat întrebând:

“Avem focul şi lemnele, dar unde este mielul pentru arderea de tot?” Geneza 22.7

Cred că satana a folosit puternic acel moment pentru a vorbi în inima lui Avraam, spunându-i că ceea ce Dumnezeu voia ca el să facă era “o nebunie” și că “pierderea” sa va fi ireparabilă, în afară de asta, Avraam nu avea referință (exemplul) cuiva care să fi făcut același fel de sacrificiu. El ar fi fost primul în a sacrifica de această formă!

Ca și tată, simțurile sale îi spuneau să nu sacrifice ceea ce toată viața a așteptat să aibă, și care era singura sa garanție că va avea descendenți.

Conflictul său a fost mare, dar Avraam nu a ascultat vocea sentimentului. El a răspuns, cu răceala unui slujitor ascultător, fără să reclame sau să chestioneze pe Domnul Său:

“Dumnezeu Însuşi va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.” Geneza 22.8

Și atunci, a ascultat!!!

Acest lucru îmi aduce aminte de Domnul Iisus, când “conflictul” Său interior a fost atât de mare încât transpira picături de sânge, conform timpul se apropia de cel mai mare și mai dureros sacrificiu din istoria omenirii. Partea Sa umană (slabă) a apelat la Dumnezeu, ca să fie “scăpat” de sacrificiu. Dar, partea Sa a credinței L-a făcut să termine aceea rugăciune de forma cea mai perfectă posibilă:

Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! TOTUȘI FACĂ-SE NU VOIA MEA, CI A TA.” Luca 22.42

El a reacționat concentrându-se pe voința Tatălui Său și nu a Sa.

Chestiunea este:
Sacrificiul dvs a cauzat conflicte în interiorul dvs? Când dvs vă uitați la ceea ce Dumnezeu vi-a cerut, simțiți durerea pierderii? Sau dvs veți urca pe Altar ca și cum ați urca pe o scenă? Dacă va fi așa, nu sacrificați.

A colaborat: Episcopul Randal Brito

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *