Convingerea Duhului

Nu este noutate că majoritatea persoanelor trăiesc o viață în afara Poruncilor lui Dumnezeu. Știm că necredincioșii obișnuiesc să judece Poruncile Celui PreaÎnalt ca nefiind necesare, deja că ei consideră comun tot ceea ce Dumnezeu condamnă. Dar de ce se întâmplă asta? De ce persoanele din lume nu consideră păcatul ca păcat? De ce ele confundă justiția cu injustiția? Și de ce nu cred în Judecata lui Dumnezeu?

Toate întrebările au doar un răspuns: pentru că Duhul Sfânt nu le-a convins ce sunt aceste trei lucruri.
De aceea multe persoane ce frecventează biserici trăiesc în libertinaj, gândindu-se că harul lui Dumnezeu le va scăpa de infern. Din același motiv, mai mulți religioși se gândesc că Dumnezeu va face o excepție pentru ei, pentru că exercită vreo poziție sau au vreun titlu în vreo denominare. Este de asemenea din lipsa acestei convingeri că societatea trăiește ca și cum niciodată nu va da socoteală înaintea lui Dumnezeu.

Dar merită să menționăm că nu este din cauză că Duhul Sfânt nu le-a convins pe aceste persoane că vina pentru pierzarea lor este a lui Dumnezeu. DOMNUL are toată puterea pentru a convinge, dar suntem noi cei care dăm condiții ca El să o facă. Până la urmă, este scris că Dumnezeu nu face excepție de persoane (Faptele Apostolilor 10.34), dar că, din cauza împietririi și a lipsei de căință, necredincioșii acumulează împotriva lor înșiși mânia (Romani 2.5).
Faptul de a nu fi convins de către Dumnezeu este cea mai mare probă că lipsește dorința sinceră de a-L cunoaște.

Dacă locuiți cu acest fel de persoană și deja ați încercat să o convingeți de adevăr, probabil că nu ați avut succes. Și niciodată nu veți avea. Dar nu rămâneți supărați din cauza asta, pentru că acesta nu este rolul dvs – este rolul Duhului Sfânt. Și dacă poate ați făcut pe cineva să își schimbe opinia, puteți fi sigur că aceea persoană nu s-a convertit cu adevărat, pentru că a fost convinsă de o ființă umană, nu de Dumnezeu. Și primul care va veni cu un argument mai bun decât al dvs va reuși să o convingă împotrivă din nou.

De aceea, nu uitați să faceți din inima dvs un loc propice pentru acțiunea lui Dumnezeu. Nu permiteți ca smerenia pe care ați manifestat-o la început să se piardă cu trecerea timpului. Combateți în fiecare zi orice rădăcină a orgoliului, a egoismului și a auto-suficienței. Atâta timp cât așa veți proceda, veți fi convins în legătură cu tot Cuvântul Celui PreaÎnalt și veți merge pe drumul credinței. Caz contrar, veți convins de diavol, pentru că inima dvs va fi propice pentru acțiunea lui, și, cu pași largi, vei alerga spre drumul morții.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *