Coroana din Aur

O soţie virtuoasă este coroana soţului ei,dar cea care-i aduce ruşine este ca putrezirea în oasele lui.”
Proverbe 12.4

Trăim într-o societate în care coronițele sunt simple decorațiuni ale miresei și, de aceea, nu înțelegem importanța și ceea ce ea reprezintă pentru un rege sau o regină. Dar o adevărată semnificație a unei coroane din aur este putere și legitimitate, adică, veți fi surprinși, aceste verset spune că femeia virtuoasă este puterea și legitimitatea soțului!

De ce? Oare un bărbat are nevoie de o femeie virtuoasă lângă el pentru a avea putere și respectul celorlalți? Nu neapărat. Există mulți bărbați cu putere și respectați care nu au privilegiul să fie căsătoriți cu o femeie virtuoasă. Chestiunea aici este că coroana, pentru cine o are, este LEGITIMITATEA acestei puteri.

În alte cuvinte, doar un bărbat căsătorit cu adevărat cu o femeie virtuoasă, cu adevărat MERITĂ această putere!

Și ce are de special această femeie virtuoasă ca să facă pe soț să merite atât de mult respect și demnitate?

Dacă vei citi capitolul 31 din Proverbe, vei înțelege foarte bine ceea ce are de special, dar, în câteva cuvinte, ea este rară, respectuoasă, discretă, puternică, grațioasă, muncitoare și temătoare de Dumnezeu. Nu este rău, nu-i așa?

Gândește-te la opusul acestei femei: ea este vulgară, nepoliticoasă, indiscretă, debil, needucată, leneșă și firească. Este din acest motiv că cealaltă parte din acest verset , în Proverbe 12.4, spune că cea care își face de rușine soțul (cea opusă celei virtuoase) practic îl distruge.

Întorcându-ne la femeia virtuoasă, tu știai că soțul tău ajunge să fie cunoscut între cei în vârstă? Fără ea, el ar fi încă un bărbat pe lume, cu ea, el este un bărbat adevărat!

Și pentru a încheia cu cheie de aur, acum tu înțelegi mai bine Proverbe 18.22:

Cel ce-şi găseşte o soţie găseşte ce este bine şi primeşte astfel o favoare de la Domnul.”

Această soție virtuoasă, coroana soțului său, nu este orice femeie, nici nu poate fi găsită în toate locurile, ea trebuie căutată pentru a fi găsită.

A colaborat Cristiane Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *