COVID-19: mâhnire și frică sau credință și încredere

Pentru a ne proteja fizic împotriva pericolelor noii pandemii cu COVID-19, toți noi am fost deja de mai multe ori orientați în legătură cu igiena mâinilor, hainelor, secrețiilor corpului, printre multe alte recomandări.

Dar, pentru cei ce cred în Dumnezeu, există de asemenea o altă formă de protecție disponibilă înaintea haosului instalat. Este vorba despre protecția spirituală ce vine de la Tronul Celui Prea Înalt pentru cei ce Îl caută.

”Cel ce locuiește în locul tainic al celui Preaînalt va trăi la umbra celui Atotputernic. Voi spune despre DOMNUL: El este locul meu de scăpare și fortăreața mea, Dumnezeul meu; în el mă voi încrede. Cu adevărat el te va elibera din lațul păsărarului și din ciuma vătămătoare. El te va acoperi cu penele sale și sub aripile lui te vei adăposti, adevărul lui îți va fi scut și platoșă.” Psalmul 91.1-4

Nu sunt competentă să vorbesc despre știință, medicină sau politică, dar pot vorbi cu siguranță despre Cuvântul lui Dumnezeu, ce este apt și eficace pentru a discerne toate circumstanțele lumii în toate generațiile, popoare și culturi, inclusiv momentul turbulent prin care trecem.

Mulți asociază trăirea în siguranță cu locul unde trăiesc și cu bunurile pe care le dețin, dar acest concept a fost complet clătinat în fața amenințării distrugătoare a coronavirus-ului. Țări, până în acel moment cu un indice înalt de dezvoltare umană, foarte bun sistem de sănătate și cu o economie stabilă, vede că niciunul din aceste lucruri nu este suficient pentru a proteja populația.

Reacția despre care Domnul Iisus a spus că omenirea va trece prin niște întâmplări în zilele finale se îndeplinește:

”Inima oamenilor lăsându-i de frică și de anticiparea acelor lucruri ce vin pe pământ…” Luca 21. 26

Milioane de persoane sunt încuiate în casele lor, speriate cu posibilitatea de a se îmbolnăvi și de a nu găsi nici măcar un pat de spital sau un ventilator mecanic pentru a le ajuta să respire.

Între timp ce unii leșină din cauza fricii de boală, alții leșină din cauza masacrului financiar prin care trec.

De multe decenii nu se vede continentul european oprit, cu frontierele închise și cu o țară temătoare de ceea ce se întâmplă în cealaltă. Dacă depresia este o mare problemă deja în multe țări europene, imaginează-ți acum după această undă distrugătoare de panică și izolare!

Din acest motiv, nu putem să ne oprim de a vorbi despre credință, deoarece ea este unica putere suficientă pentru a învinge momentele dificile. Chiar dacă cei sceptici ignoră sau chiar râd de cuvintele noastre, există un loc secret, există o protecție spirituală ce vine de Sus pentru persoanele ce Îl caută pe DOMNUL Dumnezeu în zile de criză. El a oferit un loc sigur pentru a ne adăposti de pericolele lumii, și nechibzuit este cel ce disprețuiește adăpostul Său. Nu este nevoie să leșinăm de durere, mult mai puțin, să rămânem disperați cu știrea că economia v-a făli sau că stocurile de mâncare și medicamente nu vor fi suficiente.

De asemenea nu trebuie să încercăm să înțelegem totul și să avem toate răspunsurile, deoarece, sunt interese necunoscute. Dar, chiar cu toate acestea, putem dormi și ne putem trezi în pace, cu siguranța că suntem păziți de Dumnezeu ce ne-a făcut invitația de a ne ascunde sub aripile Sale.

Atunci, cea mai bună acțiune pentru zilele noastre este să Îl căutăm pe Cel Prea Înalt cu toate forțele noastre. Dacă ești îndepărtat de la credință, întoarce-te. Căiește-te de păcate și începe un nou drum cu Dumnezeu. Dacă tu deja Îl cauți, intensifică comuniunea ta zilnică cu El.

Suntem în rugăciuni în favoarea profesioniștilor din sănătate, ce deși sunt expuși riscului contaminării și obosiți, dau atenție celor ce ajung mâhniți la spital.

Ne rugăm pentru cei ce lucrează în domeniul prevenirii și vindecării bolilor infecțioase ce lucrează curajos pentru a ajuta pe cei bolnavi grav. Strigăm în favoarea oamenilor de știință, ca să descopere noi medicamente pentru a combate acest rău. Ne rugăm, în principal, în favoarea celor infectați ca să se recupereze bine și așa, după să se întoarcă la viața lor normală.

Suntem împreună, prin credință, cu cei ce sunt singuri în ”carantină” fără să se poată bucura de compania celor dragi din familie.

Ne rugăm pentru cei vârstnici și grupurile de risc, ca să își mențină credința și voința de a trăi ridicate.

Și să știi că, acest moment dificil va trece și, noi toți, vom învăța mari lecții din această luptă cu care ne confruntăm.

Astăzi, mai mult decât ieri, cu curaj trebuie să predicăm Evanghelia, deoarece doar ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire (în toate sensurile) al celui ce crede.

A colaborat: Nubia Siqueira

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *