Credință Anesteziată

Nu exista alt lucru care să fie pe placul diavolului mai mult decât să vadă “credincioși viciați” de Biblie. Persoane care nu se preocupă în a o pune în practică, ci doar în a se informa despre mesajele ei minunate și să învețe mai mult, mai mult și mai mult… Doar pentru a fi orgolioase că știu mai mult decât ceilalți.

Cuvântul lui Dumnezeu conține orientări pentru ucenici. Și ucenicul este practicantul învățăturilor maestrului. Biblia nu este pentru a fi decorată, ci practicată. Asta înseamnă, executată (2 Timotei 2.15).

Revelațiile sale nu sunt pentru a cauza senzația de bine în citirea ei. Ci pentru a capacita în războiul împotriva infernului. Dacă nu este pusă în practică, la ce este de folos?

Precum mușchii care depind de exercițiile fizice pentru a se întări, la fel credința are nevoie să fie exercitată pentru a materializa visele.

Credința exercitată este ascultare față de Cuvântul lui Dumnezeu.

Este clar că citirea biblică este un aliment excelent pentru duh. Dar dacă nu este practicată, generează ipocrizie.

Devine ca și spuma…

Cărturarii erau așa. Cunoșteau Legea, Poruncile și Profețiile ca nimeni altcineva. La urma urmei, ei în mod oficial făceau copii ale Bibliei.

Totuși, Iisus i-a numit ipocriți, ghiduri oarbe, șerpi, rasă de vipere. Și a adăugat judecată anterioară pentru ei, spunând: Cum veți scăpa de judecata infernului? (Matei 23.1-35)

Câți “credincioși” au fost anesteziați de cunoștințele Biblice? Persoane cu sete doar în a învăța dar nu în a practica gândurile lui Dumnezeu…

Știți de ce?

Pentru că urăsc sacrificiul!

Le place sacrificiul în citire pentru că nu costă nimic. Dar urăsc să sacrifice în practică.

Diavolul știe că o credință nepracticată anesteziază puterea credinței.

De aceea mulți sunt chemați dar puțini sunt aleși.

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *