Credință oarbă

Ca un sistem ce corupe credința, și anume religiile, inclusiv cea evanghelică, reușesc să transfere credința din câmpul rațional la cel emoțional. Fiind așa, obligă victimele ei să ia decizii de acord cu inima. Rezultat: viață fără calitate și, mai rău, exemple greșite pentru ceilalți.

Duhul religios în religia evanghelică împiedică victimele lui să mediteze în Cuvântul lui Dumnezeu. Și, chiar mai mult, le face să creadă că multa cunoaștere și amintirea versetelor biblice sunt suficiente pentru a-L mulțumi pe Cel PreaÎnalt.

Cu toate acestea, comuniunea cu Dumnezeu doar este posibilă la baza spirituală. Adică, în intelectul dvs. El nu este Dumnezeu al fanaticilor sau dezechilibraților emoționali. Ci mai degrabă, El caută adevărați închinători care să ÎL adore în duh și în adevăr. Fără nici un fel de senzaționalism sau emoții.

Primul și cel mai mare obiectiv al religiilor este să oprească intrarea persoanelor gânditoare în Împărăția lui Dumnezeu. Și imediat, să îi mențină deja ”încovoiați”, acomodați în credința emotivă.

”Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.” Romani 12.1

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *