Credință pentru a ierta – A 9 a Zi a Postului lui Daniel

perdoar-706x410Credință pentru a ierta – A 9 a Zi a Postului lui Daniel

Cine are credință ca să ierte, are credință ca să primească iertare. Doar cine are o inimă iertătoare, are autoritate să ierte celor care i-au greșit. Dumnezeu nu-i poate ierta în locul nostru pe cei care ne-au greșit. O astfel de putere nemăsurată, aparține doar celor bolnavi de inimă. De aceea El ne obligă să iertăm.

Doar cine are inimă fără ură, poate să dorească binele altora. Cum poate o inimă încărcată de ură să binecuvânteze pe cineva sau să-i dorească ceva bun?

Creștinul poate să aibă credință ca să aibă o căsnicie bună, ca să obțină succes economic, vindecare Divină, în fine, să aibă credință ca să câștige lumea întreagă. Dar, dacă nu are credință ca să ierte, nu va avea credință ca să obțină iertarea. La urma urmelor, este scris și hotărât:

”Dacă le iertaţi oamenilor greşelile, şi Tatăl vostru cel ceresc vi le va ierta vouă, dar dacă nu-i iertaţi pe oameni, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile.”(Matei 6:14-15)

În pilda cu Sclavul Nemilostiv (Matei 18:23-35), Domnul Iisus arată clar că datoria noastră față de El este infinit mai mică decât cele pe care le facem între noi, ființele păcătoase.

Vezi numerele: primul sclav îi datora Regelui 10 mii de talanți;

1 talant este echivalentul a 6 mii de zile de muncă (6 mii de dinari);

Datoria acestui sclav era egală cu 10 mii de talanți X 6 mii de dinari= 60 milioane de dinari;

Însemna că acest sclav trebuia să munceasă 60 milioane de zile ca să-și plătească datoria.

El ar fi trebuit să trăiască și să muncească aproximativ 165 de mii de ani.

Al doilea sclav îi datora celui dintâi doar 100 de dinari, un fleac de aproximativ 3 luni de muncă. Dar el nu l-a iertat.

Domnul Iisus lasă să se înțeleagă clar că datoriile noastre față de El sunt de neplătit. Chiar așa, în fața smereniei noastre și a confesării păcatelor, El ne iartă.

În compensație, El ne cere să ne iertăm greșelile unii altora. Contrar, în nici un caz nu vom avea iertarea Lui.

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *