Credință pentru a ierta

Cine are credință să ierte are credință să primească iertare.

Doar cine are inima iertată, are autoritate pentru a ierta pe cei ce o ofensează. Dumnezeu nu poate ierta pentru noi pe cei care ne-au făcut rău. Această putere fără măsură aparține doar celor bolnavi de inimă. De aici vine motivul de ce EL ne obligă să iertăm.

Doar cine are inima liberă de ranchiună poate dori binele altora. Cum un suflet plin de ură poate să binecuvânteze pe cineva sau să îi dorească ceva bun?

Creștinul poate avea credință pentru a cuceri o căsnicie bună, credință pentru a cuceri succesul economic, vindecarea Divină, în fine, să aibă credință să cucerească toată lumea, dar, dacă nu are credință să ierte, nu va avea credință pentru a primi iertarea. Până la urmă, este scris și determinat:

”Dacă le iertaţi oamenilor greşelile, şi Tatăl vostru cel ceresc vi le va ierta vouă, dar dacă nu-i iertaţi pe oameni, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile.” Matei 6.14-15

Observați numerele ce nu mint:

În pila cu Sclavul Nemilostiv (Matei 18.23-25), Domnul Iisus lasă clar că datoria noastră față de EL este infinit mai mare decât cele pe care le putem avea între noi, simpli oameni.

Vedeți numerele:
Primul slujitor datora Regelui 10 mii de talanți;
1 talant este egal cu 6 mii de zile de muncă (6 mii de denari);
Datoria acestui slujitor era egală cu 10 mii de talanți înmulțiți cu 6 mii de denari = 60 de milioane de denari;
Înseamnă că acest slujitor ar fi trebuit să lucreze 60 de milioane de zile pentru a plăti datoria.
De aceea, el ar fi trebuit să trăiască și să lucreze 165 de mii de ani.

Al doilea slujitor datora primului doar 100 de denari, adică, mizilicul de aproximativ 3 luni de muncă. Dar el nu l-a iertat.

Ceea ce Domnul Iisus lasă clar este că datoria noastră față de EL nu poate fi plătită. Chiar așa, înaintea smereniei noastre, și mărturisire a păcatelor, EL ne iartă.

În compensație, EL ne cere ca noi ne să iertăm lipsurile, greșelile și erorile unii celorlalți. Dacă nu, niciodată nu vom găsi iertarea Sa de asemenea.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *