Credință, răbdare și timp

Toată lumea are răbdare să semene și să aștepte vremea culesului; răbdare pentru a aștepta salariul la sfârșitul lunii, răbdare pentru a aștepta copilul să se nască, răbdare pentru a termina școala, în fine, răbdare pentru tot ceea ce cere răbdare.

Dar când este vorba de promisiunile lui Dumnezeu, unii oameni sunt nerăbdători. Oamenii care au o credință emotivă nu pot fi răbdătoare în fața provocărilor pentru a aștepta momentul potrivit.

Credința emotivă este oarbă. Ea scoate omul din realitate și îl împinge să audă vocea inimii. Cine trăiește credința emotivă  acordă atenție lucrurilor care se văd. Deciziile sale sunt luate cu inima. Alegerile  sunt făcute pe baza emoțiilor în conformitate cu sentimentele. Astfel de oameni sunt ca și copiii inocenți, prostuți, ușor de a fi înșelați. O bomboană, o prăjiturică, ciocolată, orice lucru colorat este capabil să atragă atenția ochilor și să facă ca ei să accepte în inimă. Acest tip de comportament  și-a aruncat victimele în vizuina leilor comerțului, viciilor și totul ce este mai atractiv în această lume rea, transformându-i în consumatori compulsivi, capabili să cumpere inutil și să se îngroape în datorii pentru nimic. Ea este principalul responsabil al sinuciderii.

Din acest motiv, Duhul Sfânt a avertizat:

“Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele care nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.”

2 Corinteni 4:18

Cine umblă pe baza a ceea ce vede face alegeri cu inima și nu cu intelectul. Nu este plăcut lui Dumnezeu, și mai rău, nu va fi niciodată liber.

Este plăcut lui Dumnezeu cel ce trăiește prin credința în Cuvântul Său. Nu este vorba de viața religioasă. A umbla în credință înseamnă a umbla de acord cu Cuvintele pronunțate prin gura lui Dumnezeu și scrise în Sfânta Scriptură. Acestea sunt adevărate și eterne. Cum poate cineva care trăiește pe baza emoției  să dea atenție la lucrurile invizibile? Imposibil! Pentru a da atenție la lucrurile invizibile este necesar să fii spiritual. Este nevoie să umbli în Duh, a umbla prin credința rațională.

“Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit.”

Evrei 10:35,36

Nu încerca să fii răbdător dacă nu ai făcut voia lui Dumnezeu. Nu folosește la nimic să aștepți promisiunile și să ai o inimă cu ură pe soțul tău.  Sau să aștepți promisiunile uitându-te la toată lumea cu ochii răi. Promisiunile se obțin după ce ai făcut voința lui Dumnezeu.

Atunci, pentru a știi care este următorul pas care trebuie făcut, folosește-ți intelectul și răspunde: în legătură cu ceea ce vrei, tu deja ai făcut voința lui Dumnezeu? Dacă nu știi care este voința lui Dumnezeu, e cazul să începi de aici. Întreabă-L pe El și analizează textele biblice ca să știi la ce trebuie să te supui. Dacă știi deja, dar nu ai făcut încă, atunci să faci. Dacă știi și ai făcut voia Lui Dumnezeu, necesitatea ta acum este să ai răbdare pentru a primi promisiunea.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *