Credință și Curaj

Credința și curajul umblă împreună. Nu există credință fără curaj, așa cum nu există curaj fără credință. Una depinde de cealaltă ca să existe cuceriri.

De 3 ori Dumnezeu a poruncit lui Iosua să fie tare și curajos. Tăria aici nu se referă la vigoarea fizică, ci la forța spirituală care se referă la convingerea personală.

Tot în viață depinde de credință și de curaj. Credința pentru a crede în sine și, mai presus de tot, în Dumnezeu și curaj pentru a pune aceea credință în practică.

Când credința este concentrată doar în Dumnezeu, nu funcționează. Este cazul, spre exemplu, al religioșilor. Au învățat să creadă în Dumnezeu, dar nu în ei înșiși. De aici vine lipsa forței necesare pentru a practica credința. Din acest motiv, nu se văd rezultate practice ale credinței în viața lor.

Chiar dacă a fost chemat, ales și uns, Iosua trebuia să pună în practică sfatul Divin pentru a avea succes. Dumnezeu a insistat de trei ori pentru el să fie tare și curajos, pentru că de acest lucru avea să depindă succesul lui. Moise deja îi sfătuise asta. Și David a spus același lucru lui Solomon (1 Regi 2.2).

Oare acest sfat și-a pierdut sensul în zilele de astăzi? Orice cucerire, inclusiv Mântuirea Eternă, depinde de practicarea acestui sfat.

Porunca Divină este: credință și curaj. În alte cuvinte, fi tare și curajos.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *