Credința și Dreptatea

Să trăiești în credință înseamnă să trăiești în dreptate. Nu se poate avea credință în Dreptate și să se umble în Minciună. Nu se poate crede în Cuvântul lui Dumnezeu și să se facă ceea ce diavolului îi place. Doar dacă aceea credință este religioasă, emotivă sau senzaționalistă.

Dar când credința este sprijinită pe Cuvântul de Înțelepciune al lui Dumnezeu este practicată de o formă inteligentă, atunci este imposibil ca să dea greș credința.

Domnul Iisus este Autorul și Consumatorul Credinței Inteligente, adică, El este Inițiatorul ei și Sfârșitul ei. Din acest motiv credința și dreptatea, justiția sunt inseparabile, umblă împreună. Credința caracterizând omul cu imaginea lui Dumnezeu, iar Dreptatea, Justiția, Dumnezeul Sfânt al Sfinților.

Și nu este exact asta ceea ce Domnul ne învață când spune:

”Dar cel drept va trăi prin credința lui.” Habacuc 2.4

”Iar cel drept va trăi prin credință; dar dacă cineva dă înapoi, sufletul meu nu își va găsi plăcerea în el.” Evrei 10.38

Acest lucru arată căsătoria eternă a credinței cu justiția. Credința îl justifică pe păcătos.

A trăi prin credință înseamnă a trăi într-un mod dreapt, integră, corectă și plăcută înaintea Dumnezeului Drept și Sfânt. Dumnezeu este Dreptate și El ne-a împrumutat credința ca să trăim o viață dreaptă și în comuniune cu El. Adică, din credință în credință, sau din dreptate în dreptate. Acest tip de credință este pe placul lui Dumnezeu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *