Cui îi este sete? Cine crede?

”Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.” Ioan 7.37-38

Când Domnul a spus ”Dacă însetează cineva…”, El nu încerca să mai pescuiască niște ucenici din aceea mulțime fericită. Nu! De o mie de ori nu!

El știa că setea la care Se referea era privilegiu pentru puțini.

Ce însetați invitați de Domnul sunt persoane simple, alese la deget de Duhul Sfânt.

Cine însetează, chiar trăind în păcat, este chemat de Dumnezeu pentru a fi îndestulat. Acum, dacă păcătosul însetat este chemat să bea, imaginați-vă cei care deja au fost eliberați de păcat, sunt curați și în credință!

Între timp, ca păcătosul să bea din Apă, trebuie să își mărturisească păcatele, să le abandoneze și să se dăruiască Domnului Iisus.

Dar cei care deja au fost scăpați din infern, ce nu trăiesc în păcat, pot chiar să și ceară Domnului Iisus Apa promisă! Pot să ceară în orice moment și vor fi îndestulați.

Până la urmă, Apa este doar pentru cei însetați. Același lucru se aplică pentru ”Cine crede…”

Crede cel care a fost atins de Duhul Sfânt de aceeași formă precum cel ce a fost atins de El pentru a fi însetat.

Cei ce sunt însetați sau cei care cred deja au fost chemați de Dumnezeu, totuși, doar vor bea din Izvor dacă vor merge acolo.

Iisus invită pe cei care sunt însetați și pe cei ce cred.

Duhul Sfânt este cel ce pune setea și cel ce dă credința.

Este cel însetat ce trebuie să ”sape până găsește” Apa, și cel ce crede să ”sape până găsește” Izvorul Apei Vieții ce izvorăște sub picioarele lui.

Dumnezeu nu face magie pentru a transforma vieți, dar da viziune spirituală și condiții fizice pentru a materializa Promisiunile Sale.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *