Centrul de Ajutor Spiritual?

coreto165”Când şi-a isprăvit Solomon rugăciunea, s-a coborât foc din cer şi a mistuit arderea de tot şi jertfele, şi slava Domnului a umplut casa” – 2 Cronici 7.1.

Când medităm la faptul că arderea de tot și sacrificiile au fost cele care au determinat coborârea focului și slavei Domnului, așa cum învățăm în aceste zile, înțelegem motivul pentru care Centrul de Ajutor Spiritual face o diferență în lumea întreagă: pentru că este un singur foc, un singur Duh, o singură credință.

Nu e somptuozitatea catedralelor, nu e rețeaua de comunicații, nu e abilitatea de a aduna mulțimi de oameni, ci simplul fapt că un om îl cunoaște pe Domnul Iisus și își oferă viața pe altar ca „o jertfă vie, sfântă și plăcută lui Dumnezeu”. Asta a determinat coborârea focului peste foișorul unde a început lucrarea Centrului de Ajutor, peste celelalte Centre de Ajutor din Brazilia și din întreaga lume.

Astăzi, același om nu trebuie să fie neapărat prezent fizic într-unul din aceste locuri din lume, pentru ca focul să coboare. Concentrațiile sunt realizate de alți preoți și episcopi, însă, fiindcă „jertfa vie” rămâne în altar, focul coboară și slava lui Dumnezeu este văzută.

Așa și trebuie să fie, pentru că, dacă suntem o „jertfă vie”, atunci, indiferent de condițiile materiale ale bisericilor noastre, acolo va coborî focul Domnului și toți vor vedea slava Lui prin mântuirea, nașterea din nou, vindecările și minunile din viața oamenilor. Nu datorită carismei sau capacității noastre, ci datorită vieții noastre sacrificate pe altar. În același timp, nu ne ajută cu nimic dacă suntem într-o catedrală, într-un stat sau o țară care are toate condițiile, dacă nu suntem o „jertfă vie.” Acolo nu va coborî nici un foc și, cu atât mai puțin, slava lui Dumnezeu nu va fi văzută, prin urmare, cine va avea de suferit? Poporul.

”Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească” – Romani 12.1.

Să urmăm toate aceste exemple, dacă suntem o „jertfă vie”, ca să vedem slava lui Dumnezeu în lucrarea noastră, acolo unde punem talpa picioarelor noastre. Dacă nu suntem o „jertfa vie”, nu vom vedea slava Domnului nici în lucrarea noastră, nici în orice alt domeniu al vieții noastre.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *