Cum să primești Duhul Sfânt

Primul pas: Conștiință.
Să fiți conștient că nimeni nu este botezat cu Duhul Sfânt pentru că merită. Dacă persoana crede că merită, nu ÎL v-a primi niciodată. Acest botez trebuie căutat cu toate forțele și din toată inima, prin intermediul credinței în Domnul Iisus.

Al doilea pas: Să doriți
Acestă dorință nu este o simplă voință sau o idee bună, și nici pentru că alți ÎL au. Ci pentru că este atât de necesar pentru Mântuire. Este o dorință asemănătoare cu iertarea păcatelor. Este o dorință arzătoare, mai presus de orice alt vis sau dorință a inimii. Mai mult decât să trăiți, să vă căsătoriți, să cuceriți toată lumea, în fine, mai mult decât tot ceea ce persoanele sau această lume pot oferi. De aceea, Domnul impune condiția de sete. Este necesar să existe sete. Multă sete. O sete disperată. Dacă cineva are sete… (Ioan 7.37) Dacă nu se pune toată forța în această dorință, va fi greu.

Al treilea pas: Gândire
Dorința trebuie să fie urmată de gândirea ocupată mereu la Persoana Duhului Sfânt. Gândirea continuă la EL trebuie să fie atât acasă, la locul de muncă, pe stradă, la biserică cât și în orice loc. Atât de mult cât se poate. Este precum epoca de îndrăgostiți. Când există iubire, persoana face una, alta dar mereu revine cu gândul la persoana iubită, nu este așa? Același lucru trebuie să se întâmple cu candidatul la Pecetea Divină. Important este să se mențină mintea concentrată în EL. Nu este necesar să se spună că, în această fază, candidatul trebuie să se izoleze de tot ceea ce este nociv unei conștiințe bune. Trebuie evitați amici sau persoane contrare credinței, distracții vulgare și tot ceea ce întrerupe relația cu Duhul. Este dificil, dar nu imposibil. Credința necesită sacrificii. Dacă la cucerirea bunurilor materiale nu se măsoară sacrificiile, cu atât mai puțin la cucerirea spirituală. Imaginați-vă plenitudinea Duhului Sfânt! De aceea, trebuie să existe un efort supranatural.

Concluzie:
Când aceste condiții sunt îndeplinite, candidatul nu mai trebuie să facă nimic, mult mai puțin să se preocupe. Doar trebuie să se aștepte. În orice moment, în orice loc, el poate fi botezat. Acasă, la locul de muncă, la biserică, în fine, nu mai există piedici ca Domnul Iisus să îl boteze cu Duhul Sfânt.

Observație:
Pe parcursul timpului “cu mintea ocupată” la Persoana Duhului Sfânt, este probabil ca diavolul să sufle gânduri murdare. În caz că asta se întâmplă, să știți că acest lucru este un semn excelent că sunteți pe drumul corect. Nu vă dezamăgiți. Nu vă preocupați. De asemenea nu vă gândiți că păcătuiți împotriva Lui. Ispita nu este păcat. Păcat este să cădeți în ispită. Păcat de neiertat este să jigniți sau să spuneți cuvinte împotriva Duhului Sfânt.

Când vin gânduri murdare, să nu vă fie frică nici să nu fiți lași. Profitați momentul și rezistați lăudându-L pe Domnul Iisus. Fie cu cântece, fie cu cuvinte de adorare (cu voce tare sau joasă, depinde de locul unde sunteți). Important este să nu vă temeți și să nu vă intimidați înaintea gândurilor murdare. Trebuie să reacționați! Și să reacționați cu laude către Dumnezeu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *