Cum să primești Duhul Sfânt

Primul Pas: Conștiința

Să fii conștient că nimeni nu este botezat cu Duhul Sfânt pentru că merită. Dacă crezi că ai merite, nu vei primi niciodată. Acest botez trebuie să fie căutat cu toată puterea și din toată inima, prin credința în Domnul Iisus Hristos.

Al Doilea Pas: A vrea

Acest “a vrea” nu este o simplă dorință sau o idee bună, nici pentru că alții Îl au. Ci, pentru că  este la fel de necesar ca și Mântuirea. Este o dorință asemănătoare iertării de păcate. Este o dorință arzătoare, mai presus decât orice alt vis sau dorință din inimă, mai mult decât a trăi, a te căsători, mai mult decât tot ceea ce oamenii sau lumea aceasta poate să ofere. De aceea, Domnul impune condiția de însetare. E nevoie să fii însetat. Foarte însetat. Dacă însetează cineva… (Ioan 7:37). Altfel este foarte greu.

Al Treilea Pas: Gândirea

“A vrea”  trebuie să fie urmat de gândul ocupat cu Persoana Duhului Sfânt. Gândul continuu la El trebuie să fie atât acasă, cât și la serviciu, pe stradă, la biserică sau în orice loc. Cât poți. Este ca atunci când ești îndrăgostit. Când iubește, omul face una sau alta dar termină mereu gândindu-se la persoana iubită, nu-i așa? Același lucru trebuie să se întâmple cu candidatul la Pecetea Divină. Important este să-și mențină mintea concentrată pe El. Nu este nevoie să spun că, în faza aceasta, candidatul trebuie să caute să se izoleze cât mai mult de tot ce dăunează unei conștiințe bune. Să evite anturajele nepotrivite sau compania persoanelor contrare credinței, distracțiile vulgare și tot ceea ce întrerupe relația cu Duhul. Este greu, dar nu este imposibil. Credința cere sacrificii. Dacă  în cazul cuceririi bunurilor materiale nu se măsoară eforturile, cu atât mai mult pentru cucerirea spirituală. Imaginează-ți plinătatea Duhului Sfânt!

Prin urmare, trebuie să existe un efort supranatural.

Concluzie:

Când sunt satisfăcute aceste condiții, candidatul nu mai trebuie să facă nimic, și cu atât mai puțin să se îngrijoreze. Doar să aștepte. În orice moment și în orice loc, el poate să fie botezat. Acasă, la serviciu, pe stradă, la biserică, în fine, nu mai există nici o piedică ca Domnul Iisus să nu-l boteze cu Duhul Lui.

Observație: În timpul “ocupării minții” cu Persoana Duhului Sfânt, este posibil ca diavolul să sufle gânduri necurate. În cazul în care se întâmplă aceasta, să știi că este un semn foarte bun că ești pe calea cea bună. Nu te descuraja. Nu te îngrijora. Și nici nu te gândi că păcătuiești împotriva Lui. Ispita nu este un păcat. Păcat este să cazi în ispită. Păcatul de neiertat este să insulți sau să rostești cuvinte împotriva Duhului Sfânt.

Când vin gânduri necurate, să nu-ți fie teamă, să nu te sperii. Profită de moment și împotrivește-te diavolului, lăudându-L pe Domnul Iisus cu cântece sau cu cuvinte de adorare (pe un ton ridicat sau scăzut, depinde de intimitatea ta). Important este să nu te temi sau să te intimidezi în fața gândurilor necurate. Trebuie să reacționezi! Și să reacționezi cu laude lui Dumnezeu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *