Cunoașteți-vă inamicul

Pentru a cuceri un obiectiv, prima dată dvs trebuie să îl cunoașteți. Cu cât aveți mai multă cunoștință despre el mai mari sunt șansele de a-l cuceri.

Pentru a se învinge un inamic, prima dată trebuie să cunoașteți armele și tehnicile lui. Acesta este principul războiului.

Victoria asupra răului depinde de cunoștința armelor lui.  Fără nici o îndoială, îndoiala este arma numărul unu a diavolului.

Pe el nu îl interesează deloc ceea ce noi considerăm, gândim sau nu gândim.

Doctrine, denominații, tradiții, obișnuințe și toate celelalte nu îl interesează pe el. Într-adevăr toate acestea chiar ajută ca să se distragă atenția de la credința creștină.

Obiectivul lui este să neutralizeze acțiune credinței vii, fiindcă este unica armă capabilă sa îl învingă.

Nu credința emotivă, ci cea conștientă.

Într-o zi, am fost chemat în casa unei mame disperate. Fiica sa era manifestată de ore întregi și nimeni nu reușea să scoată afară acei demoni.

Deși dânsa era un membru activ al unei alte biserici, mama tinerei a folosit Biblia pentru a încerca să o dezlege. Dar duhurile necurate, folosind corpul tinerei, râdeau și își băteau joc de aceea doamnă și de cei prezenți acolo.

Dânsa a făcut de toate pentru a scoate afară demonii. A folosit mir sfințit. Numele Domnului Iisus și tot ceea ce avea la dispoziție dar nu a reușit să facă nimic.

Fiind deja obosită de aceea situație ne-a chemat. Și noaptea târziu am ajuns acolo. Și surpriza mea a fost să văd bucățele mici de hârtiuțe împrăștiate prin toată camera. Biblia acelei doamne a devenit confeti…

După folosirea autorității Divine Domnul a fost glorificat și diavolul făcut de rușine.

Lecția învățată acolo este că singura armă capabilă să învingă tot infernul este credința asumată și practicată.

Biblia, mirul și mult mai puțin folosirea pur și simplu a Numelui Domnului Iisus nu garantează victoria. Este nevoie de mai mult!

Trebuie să se folosească autoritatea Domnului Iisus în numele Său Sfânt!

Confruntarea cu diavolul nu poate fi făcută în câmpul material. Ci în cel spiritual. Și creștinul trebuie să fie în duh pentru a-l învinge!

Diavolul știe bine când suntem sau nu în credință. Știe când exprimăm credință emotivă sau rațională.

În credința emotivă acționăm de acord cu circumstanțele. În credința rațională sau conștientă acționăm de acord cu Promisiunile lui Dumnezeu.

În ochii răului, credința inteligentă face corpul nostru ca o flacără. (Psalmul 104.4)

Dacă nu există credință conștientă, Duh sau foc în mărturisirea Numelui Domnului Iisus, nu există rezultat…

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *