Dar…

Era orb fizic vorbind şi prin credinţa în Iisus Hristos, a fost vindecat. Totuşi, dacă nu se naşte din nou, tot nu reuşeşte să vadă Împărăţia lui Dumnezeu. Este predestinat morţii eterne cât timp nu este vindecat spiritual. Prin credinţa în Iisus, El a fost vindecat de o boală incurabilă, dar dacă nu s-a născut din apă şi din Duh, a continuat să fie bolnav şi să aibă asupra sa o condamnare la moarte eternă.

El, însă a învăţat secretul credinţei. A sacrificat, a luptat, a perseverat şi în cele sin urmă, a învins. Familie restaurată, bunuri obţinute şi o senzaţie ce-l face să simtă că este un mare învingător. Dar…dacă nu s-a născut din apă şi din Duh, toate acestea au fost în van. Va fi condamnat la moartea eternă dacă nu a investit toată viaţa în Împărăţia lui Dumnezeu.

Era sărac, extrem de sărac. a învăţat că secretul era sacrificiul şi de aceea i s-a schimbat viaţa, a prosperat şi a devenit extrem de bogat. Însă, dacă nu s-a născut din nou, a continuat să fie sărac, mizerabil şi mai rău de atât: condamnat la moartea eternă.

Pe de altă parte…

Dacă persoana nu a fost vindecată de nici o boală;

Dacă nu s-a căsătorit;

Dacă nu şi-a construit o familie sau nu şi-a văzut-o bine pe cea pe care o are;

Dacă nu a făcut copii;

Dacă nu a prosperat;

Dacă nu şi-a realizat nici unul din visele ei…

Dar, ca şi Zacheu, a râvnit cu toată puterea să Îl cunoască pe Iisus şi a făcut-o cu toată inima, cu tot sufletul şi cu tot cugetul, uitându-se la prioritatea sa: Duhul Sfânt şi căutând o Întâlnire cu Fiul lui Dumnezeu…atunci i s-a realizat visul!

S-a născut din nou, o nouă făptură aleasă de Dumnezeu. Numele său este acum trecut în Cartea Vieţii.

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *