Darul Ridicat

Vă aduceți aminte de cei zece leproși?

”Fiindcă Duhul Sfânt vă va învăța în acea oră ce ar trebui să spuneți. Iar unul din mulțime i-a spus: Învățătorule, spune fratelui meu să împartă cu mine moștenirea. Iar el i-a spus: Omule, cine m-a pus judecător sau împărțitor peste voi? Și le-a spus: Fiți atenți și păziți-vă de lăcomie, pentru că viața omului nu stă în abundența bunurilor lui. Și le-a spus o parabolă, zicând: Pământul unui anumit om bogat a rodit mult; Și se gândea în el însuși, spunând: Ce voi face, pentru că nu mai am loc unde să îmi adun roadele? Și a spus: Aceasta voi face: voi dărâma grânarele mele și le voi zidi mai mari; și acolo voi aduna toate roadele mele și bunurile mele. Și voi spune sufletului meu: Suflete, ai multe bunuri strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea, veselește-te.” Luca 17.12-19

Iisus știa că toți leproșii vor fi vindecați și că doar unul se va întoarce pentru a mulțumi. Adică, cel ce avea să fie vindecat și se întorcea la Iisus, era cel ce oferea darul ridicat.

Darul ridicat este darul lipsit de interes, ce se naște în interiorul celui ce îl oferă. Și este Duhul Sfânt ce mișcă inimile noastre pentru a prezenta darul ridicat, care reprezintă darul ce laudă și aduce mulțumiri lui Dumnezeu pentru tot ceea ce El ne-a dat.

Din nefericire, există mulți foști preoți, foști lucrători, foști membri, ce au fost beneficiați, vindecați de atâtea lepre, boli, mizerie, vicii, dar unde sunt ei? Sunt în partea de afară!

În plus, sunt mai mulți cei care au fost binecuvântați într-o zi și ce au ieșit decât cei ce s-au întors. Și acest lucru se întâmplă pentru că nu Îl consideră pe Dumnezeu ca Domnul vieților lor.

Dumnezeu a oferit Darul Lui Ridicat pentru întreaga lume, pe Domnul Iisus.
Dar cine Îl recunoaște? Cine răspunde cu mulțumiri?

Biblia ne învață:

”Și voi, ca pietre vii, sunteți zidiți o casă spirituală, o preoție sfântă pentru a oferi sacrificii spirituale, acceptabile lui Dumnezeu, prin Isus Cristos.” 1 Petru 2.5

Atunci, darul ridicat nu este doar darul fizic, ci de asemenea sunt sacrificiile spirituale, sunt mărturisirile de laudă are buzelor noastre, rugăciunile noastre.

Și pentru a oferi acest tip de dar, noi nu avem nevoie, în mod necesar, să fim în biserică. În orice loc am fi, noi avem dreptul și privilegiul de a oferi acest dar spiritual.

Cu toate acestea, când vorbim despre lucruri referitoare la Împărăția lui Dumnezeu, cine este în afara Împărăției lui Dumnezeu nu înțelege. Deoarece lucrurile spirituale se discern spiritual.

Din acest motiv, darul, ofranda este un subiect de extremă importanță, dar cine nu are conștiința spirituală, cine nu s-a născut din Duhul Sfânt, nu înțelege.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *