Darul sau Altarul?

ouro-706x432“Ce este de mai mare importanţă: aurul sau Templul, care sfinţeşte aurul?… Ce este de mai mare importanţă: darul sau altarul, care sfinţeşte darul?”

– Matei 23:17-19

Aparent, alegerea între aur și Templu sau dar și Altar este simplă și evidentă, totuși, ea reflectă alegerea între viața veșnică și moartea veșnică.

Aceste întrebări necesită răspunsuri adevărate și sincere. Fie că ne place sau nu, ele dezvăluie vălul care a acoperit toate secretele sufletului uman, fie la creștinilor sau nu.

Orice decizie despre orice subiect din această lume, direct sau indirect are legătură cu aceste întrebări puse de Domnul Iisus, pentru că ele se referă la principii de viață sau moarte veșnică.

Nu ai cum să le ascunzi când Duhul lui Dumnezeu întreabă. Cine își poate păstra ascunse intențiile și scopurile inimii când Duhul lui Dumnezeu întreabă? De fapt, ceea ce este considerat cel mai mare și cel mai important în viața omului, devine cel mai mare obiectiv al său.

“Nu ştiţi că cei care slujesc în Templu îşi primesc hrana de la Templu, iar cei care slujesc la altar îşi primesc partea din jertfe?”

– 1 Corinteni 9:13

Nu folosește la nimic să te prefaci, să ascunzi intenția rea în fața Celui Atotputernic. Când se optează pentru aur și pentru dar, este disprețuit Templul și Altarul.

Cel înțelept sacrifică aurul și darul în Altar ca o formă de a se proteja de corupția care se naște atunci când le iubim. Utilitatea la Altar dă dreptul ca el să furnizeze, așa cum cel care-L slujește pe DOMNUL, de la DOMNUL primește beneficii.

Templul sfințește aurul așa cum Altarul sfințește darul. Templul și Altarul nu ar avea autoritate ca să sfințească dacă nu L-ar reprezenta pe Dumnezeul Veșnic.

Să consideri aurul și darul mai importante în creștinism, înseamnă cel puțin o dovadă vie că ești împotriva Celui Prea Înalt.

Templul reprezintă locuința Celui Etern și Altarul simbolizează Tronul Său. Obiectele din aur din Templu, ca un tot, simbolizează tot procesul de răscumpărare a păcătosului, așa cum darul simbolizează dedicarea celui care oferă în Altar.

Templul, aurul din Templu, Altarul și darul sunt foarte sfinte pentru că aparțin DOMNULUI. Dacă Altarul este Sfânta Sfinților, imaginează-ți Templul care Îl adăpostește împreună cu celelalte elemente sfinte!

Totuși, când a întrebat ce era de mai mare importanță: aurul sau  Templul care sfințește aurul, darul sau Altarul care sfințește  darul,  DOMNUL face clar faptul că valorile aurului și darului au sens pentru că Templul și Altarul le sfințesc, le fac spirituale și sacre. În caz contrar este metal, este material și fără nici o valoare pentru Duhul lui Dumnezeu.

Cei carnali nu văd, nici nu înțeleg valorile spirituale, având în vedere că

“… omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.”

– 1 Corinteni 2:14

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *