De ce Avraam a fost încercat?

Dacă Dumnezeu deja știa că Avraam va trece încercarea de a sacrifica pe singurul său fiu Isaac, de ce l-a încercat?

Dumnezeu l-a încercat pentru a lăsa clar pentru omenire că orice persoană are condiții să Îl iubească și să creadă în El, chiar dacă este dusă la limita sentimentului.

Avraam nu era născut din Duh, nu era botezat cu Duhul Sfânt, nu avea ungerea Duhului, precum profeții și unii regi ai lui Israel, în fine, Avraam era pur și simplu un om comun la fel ca oricare dintre noi. Chiar așa, a fost capabil să depășească ceea ce inima îi spunea, pentru a asculta de Dumnezeu.

Acum, dacă acest lucru a fost posibil cu Avraam, atunci toate celelalte ființe umane ar putea să plătească prețul de a se nega pe ei înșiși, să își i-a crucea și să Îl urmeze pe Fiul Său Iisus.

În legătură cu sacrificiul Domnului Iisus, necredincioșii pot să pretindă că pentru că El era Dumnezeu, de aceea a putut învinge dorințele firii.

Atitudinea de credință a lui Avraam de asemenea răspunde celor ce caută o grămadă de scuze pentru a nega credința în Iisus și pentru a se dărui capriciilor firii. Faptul este că Domnul, niciodată nu a cerut și nu va cere ceea ce nu se poate face.

Când a dat slujitorului un talant, evident, aștepta ca el să îl înmulțească. Dar, în loc de asta, el l-a ascuns și a mai și spus…

”Doamne, am ştiut că eşti om aspru, care seceri de unde n-ai semănat şi strângi de unde n-ai vânturat: mi-a fost teamă şi m-am dus de ţi-am ascuns talantul în pământ…” Matei 25.24-25

Nu există slujitor al lui Dumnezeu fără talant. Ceea ce există sunt slujitori răi, neglijenți și fricoși, ce deși sunt talentați, ascund talantul lor. Aceștia vor fi aruncați afară, în întuneric. Acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților.
Matei 25.30

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *