De ce Ilie a atras atât de mult atenția lui Dumnezeu?

ÎNDRĂZNEALĂ (1 Regi 17.1) – Pentru că a avut curajul să declare că nu va ploua până când el nu va determina acest lucru, doar pentru a-l înfrunta pe “dumnezeul Baal”, care era considerat stăpânul fertilității și al ploii.

ASCULTARE (1 Regi 17.9) – Pentru că Dumnezeu a poruncit ca el să meargă la o văduvă din Sarepta, și el a ascultat. Din punct de vedere omenesc, ce ar avea o văduvă, în condiția în care trăia, pentru a oferi? Dar chiar așa, el a ascultat.

CREDINȚĂ DEFINITĂ (1 Regi 18.18) – Pentru că el nu s-a înfricoșat și nici nu s-a închinat idolatriei impusă de regele Ahab și Izabela.

INTREPIDITATE (1 Regi 18.-24) – Pentru că el, deși era singur pe Muntele Carmel, a avut credință pentru a face provocarea focului.

DĂRUIRE (1 Regi 18.30-35) – Pentru că nu a stat pe gânduri în a pune pe Altar ceea ce avea să îl pună în totala dependență a Focului din Cer (Duhul Sfânt).

RUGĂCIUNE SINCERĂ (1 Regi 18.36-38) – Pentru că în rugăciune el nu a cerut glorie pentru el, ci a dat toată gloria lui Dumnezeu și, pentru această atitudine, dintr-o singură dată, a făcut tot poporul să recunoască, că doar DOMNUL ESTE DUMNEZEU!

Mulți vor ca prietenii și familia lor să recunoască faptul că Dumnezeu este adevăratul Dumnezeu și să se întoarcă la El, dar cum? Este simplu: FĂCÂND FOCUL SĂ CADĂ (DUHUL SFÂNT) ÎN VIAȚA LOR, EI VOR RECUNOAȘTE!

Acela era Duhul și Puterea lui Ilie: ÎNDRĂZNEALĂ, ASCULTARE, CREDINȚĂ DEFINITĂ, INTREPIDITATE, DĂRUIRE, RUGĂCIUNE SINCERĂ. Dacă Domnul Dumnezeu va găsi în noi aceste caracteristici și atitudini, FOCUL DUHUL SFÂNT COBOARĂ!

A colaborat: Episcopul Andre Cajeu

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *