De ce nu astăzi?

De fiecare dată când trebuie să merg la un shopping (lucru ce urăsc să fac), cel mai rău lucru ce se poate întâmpla, în afara faptului că locul poate fi plin, este să ascult de la vânzător că ceea ce eu am nevoie nu este în stoc; adică, va trebui să plătesc și să aștept acasă pentru a primi acel produs.

Urăsc acest lucru! Și cred că nu sunt unicul!

În zilele de astăzi trăim într-o societate în care totul este imediat. Vrem totul pentru ”azi”; și în unele cazuri, dacă ar fi posibil, să fie pentru ”ieri”.
Totuși, în relație cu lucrurile spirituale, pe mulți nu îi interesează să mai aștepte.

Câți nu sunt cei ce frecventează biserici de mulți ani (inclusiv Universala) și încă nu îl cunosc pe Dumnezeu, încă nu au fost pecetluiți cu Duhul Celui Prea Înalt?

Și de ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că pe ei nu îi interesează să plece după ce termină o slujbă, după ce participă de la un Post al lui Daniel, fără să ducă ”acasă” ceea ce caută.

Când Iisus i-a oferit lui Zacheu oportunitatea de a-și schimba viața, El a folosit cuvântul ”astăzi” de două ori.

”Isus, când a ajuns la locul acela, Şi-a ridicat ochii şi i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta”. Luca 19.5

Zacheu a coborât imediat. El nu a lăsat pe mai târziu. El nu i-a cerut lui Iisus pentru a lăsa întâlnirea pe altă dată, ca el să poată aranja puțin casa, să poată cumpăra o mâncare mai bună etc.

El a acționat imediat, coborând din copac cu toată graba pentru a-L primi pe Iisus cu bucurie.

Deja acasă, în prezența Domnului Iisus, el nu a așteptat ca cineva să îi spună ceea ce trebuie să facă, deoarece propriul Duhul Sfânt i-a vorbit în conștiința sa.

Ce a făcut Zacheu?

Din nou el a acționat imediat. El nu putea și nici nu voia să piardă o oportunitate atât de mare ce îi era oferită.

”Dar Zacheu a stat înaintea Domnului şi I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuţia mea o dau săracilor şi, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit”. Luca 19.8

Acolo pe moment, în fața tuturor, el și-a asumat păcatele, și-a recunoscut greșelile și s-a agățat de oportunitatea de a primi cea mai mare din toate binecuvântările: Mântuirea sufletului.

”Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam. Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.” Luca 19.9-10

Iisus nu vrea să aștepte pentru a vă putea boteza cu Duhul Sfânt. El nu vrea să aștepte pentru a vă putea salva.

El vă dorește AZI!

Întrebarea ce rămâne în aer este: Doriți să lăsați în urmă viața păcătoasă, ranchiunele și plăcerile din această lume ASTĂZI?

Iisus este (în Persoana Duhului Sfânt), exact în acest moment, în casa dvs, așa cum El a fost în casa lui Zacheu.

Și cu siguranță ceea ce El dorește cel mai mult să spună este: – ASTĂZI el/ea a fost botezat(ă) cu Duhul Meu.

Depinde doar de dvs.

A colaborat Episcopul Celso Junior

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *