De ce predomină răul?

sofrimento-706x432De ce predomină răul  în viețile multor oameni care practică credința în Dumnezeu? De ce sunt atâția credincioși sinceri a căror viață este un iad, deși frecventează o biserică și uneori au o funcție importantă și de încredere în congregație?

Iisus a spus:

“… tu eşti Petru şi pe această piatră Îmi voi zidi Biserica, iar porţile Locuinţei Morţilor n-o vor birui.”

– Matei 16:18

Biserica la care se referă Iisus nu este nimic altceva decât:

“… o spiţă aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor care este posesiunea lui Dumnezeu, ca să puteţi proclama faptele măreţe ale Celui Ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.”

– 1 Petru 2:9

Preoția împărătească este formată din cei care își materializează credința prin sacrificiu. Din tot universul creștin, Dumnezeu separă spița aleasă, formând un neam sfânt, care este compus din cei care își zidesc viețile prin sacrificiu, punându-l pe “Piatră” (Altar), care este Domnul Iisus.

Pentru a face parte din acest “popor care este posesiunea lui Dumnezeu”, nu este de ajuns să frecventezi o anumită biserică, să fii evanghelic, să primești o binecuvântare aici sau acolo, trebuie să renunți la valorile din această lume și să ai această atitudine:

“dacă vei arunca aurul în ţărână şi aurul de Ofir în albia pâraielor, dacă Cel Atotputernic va fi aurul tău şi argintul tău cel mai preţios”- Iov 22:24-25

Avraam a făcut așa: l-a pus pe “fiul tău, singurul tău fiu, Isaac”, care reprezenta pe lângă trecutului lui- pentru că a așteptat o sută de ani ca să-l aibă- prezentul- pentru că era cea mai mare comoară a lui pe pământ, mult mai valoros decât bogățiile sale- și viitorul lui- pentru că era garanția extinderii generație sale. El l-a pus pe Piatră (Iisus) și l-a oferit. Avraam a ajuns să fie tatăl credinței acestei spițe alese, ca să trăiască într-un viață de paradis aici pe pământ și în viitor, în gloria veșnică cu Domnul nostru.

Profită de șansa care îți este dată, urcă pe această Piatră (Iisus) și acționează-ți credința.

Dăruiește-te fără rezerve în Altar și devino Biserica Domnului Iisus, și niciodată  porțile iadului nu vor prevala asupra vieții tale.

Episcopul Edir Macedo

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *