Descărcarea Lui Dumnezeu

E ceva obișnuit ca oamenii să plângă, să se plângă și să se descarce față de Dumnezeu, din cauză că au o viață de suferință. Și, în unele cazuri, chiar renunță să facă asta, pentru că-L învinuiesc de toată această suferință, distrugere și sclavie. În consecință, își pun multe întrebări, cum ar fi: „Unde a fost Dumnezeu, în cei 430 de ani de sclavie a Israelului în Egipt?”

oracaoEi bine, astăzi, Cel care se va descărca este EL! La urma urmei, Domnul nostru merită și El asta, și începe așa:

”Dar cu cât prorocii îi chemau, cu atât ei se depărtau: au adus jertfe Baalilor şi tămâie chipurilor idoleşti” (Osea 11.2)

Adică, Eu indic un Altar de viață și ei insistă să-și pună credința pe un altar al întunericului și înșelăciunii. „CE VINĂ AM EU?”

A fost nevoie de patru secole, ca întrebarea să primească un răspuns, pentru că trecerea timpului i-a făcut să reacționeze la chemarea Lui! Și S-a descărcat și mai mult:

”Ascultă, poporul Meu, şi te voi sfătui; Israele, de M-ai asculta! Niciun dumnezeu străin să nu fie în mijlocul tău şi să nu te închini înaintea dumnezeilor străini! Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te-am scos din ţara Egiptului; deschide-ţi gura larg, şi ţi-o voi umple!” Dar poporul Meu n-a ascultat glasul Meu, Israel nu M-a ascultat. Atunci i-am lăsat în voia pornirilor inimii lor, şi au urmat sfaturile lor. O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! Într-o clipă aş înfrunta pe vrăjmaşii lor, Mi-aş întoarce mâna împotriva potrivnicilor lor; cei ce urăsc pe Domnul L-ar linguşi, şi fericirea lui Israel ar dăinui în veci. L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă” (Psalmii 81.8-16)

Pe scurt, niciodată nu se va întâmpla ca o persoană să fie nefericită și suferindă, fiindcă a fost invidiată, persecutată sau fiindcă problemele și dușmanii ei sunt foarte puternici, căci, atunci când Dumnezeul nostru acționează, cine o va împiedica?

Și încheiem, răspunzând la întrebarea pe care mi-a pus-o o persoană: „Când nu voi mai avea nevoie să vorbesc cu Dumnezeu despre ce vreau, mai mult de o dată?”

Și i-am răspuns: „Când nici EL nu va avea nevoie să vorbească mai mult de o dată, ca să fie ascultat”.

Dumnezeu să vă binecuvânteze foarte mult!

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *