Deșertul cel bun

Privind serialul IISUS, care este o marcă la televiziunea braziliană, vedem pe Domnul Iisus fiind ghidat de Duhul Sfânt în deșert, de ce?

Vom înțelege motivul pentru care Domnul nostru a fost condus în deșert:

De aceea, iată, o voi ademeni,o voi aduce în pustieşi-i voi vorbi pe placul inimii ei.” Osea 2.14

În cartea lui Osea vedem pe Dumnezeu chemând poporul Său, care se îndepărtase de El, din nou la El. Motivul pentru care poporul s-a îndepărtat de Dumnezeu este același care face pe mulți să se îndepărteze în zilele de astăzi. Este comun în orașe, cu “atâtea” lucruri care ocupă mintea noastră, să găsim scuza că nu avem timp pentru Dumnezeu, pentru a ne ruga, pentru a medita în Cuvânt, în fine, să învestim în relația noastră cu Cel PreaÎnalt.

Ne ocupăm cu ceea ce este zadarnic și cu distracții proporționate de internet (nici nu este nevoie să se iasă din casă), și așa terminăm nefiind pe placul lui Dumnezeu din cauză că oferim o ofrandă ca a lui Cain.

Apostolul Pavel se referea la pericolul distracției acum 2000 de ani, când nu exista teatru, cinema, internet, rețele sociale etc.

“Vă spun acestea pentru binele vostru, nu ca să pun peste voi un laţ, ci ca să trăiţi corect, într-un devotament neîmpărţit faţă de Domnul.” 1 Corinteni 7.35

Concludem că “deșertul” pentru noi în zilele de azi este Postul lui Daniel. Doar cei ce sunt ghidați de către Duhul Sfânt, precum a fost și Domnul Iisus, acceptă de o formă spontană să intre în deșert.

În acel moment, Dumnezeu vorbește cu noi ceea ce normal El nu reușește să ne vorbească. Imaginați-vă câte lucruri Dumnezeu vrea să vorbească cu noi, și de multe ori nu avem auz pentru a-L asculta. De aceea, lucruri care nu trebuiau să se întâmple, se întâmplă. (și nu este vina lui Dumnezeu)!

Să vedem exemplul lui Ioan Botezătorul, el avea una din misiunile cele mai importante din istoria omenirii: să pregătească drumul Mântuitorului și Domnului (Luca 3.4). Având în vedere seriozitatea misiunii sale, citim:

“Copilul creştea şi se întărea în duh. El a stat în locuri pustii până în ziua apariţiei lui în poporul Israel.” Luca 1.80

Dragi cititori, fiind așa, este o onoare să participăm la Postul lui Daniel sau la Deșertul Domnului nostru Iisus. Creșterea noastră spirituală este văzută pe măsură ce devenim mai identici cu Domnul Iisus!

Deșertul este bun!

A colaborat: Episcopul Randal Brito

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *