Din Altar în Altar

prayer-706x432Ce să facem ca să rămânem în picioare chiar și în mijlocul necazurilor pe care ni le prezintă această lume? Viața în Altar este răspunsul la această întrebare. Credința lui Moise și comuniunea lui cu Dumnezeu, au început când el a avut prima experiență pe Muntele (Altar) Sinai.

 “Moise păştea turma socrului său, Ietro, preotul din Midian. El şi-a dus turma dincolo de pustie şi a ajuns la Horeb, muntele lui Dumnezeu.”

Exodul 3.1

De atunci, traiectoria lui nu a fost o mare de trandafiri, de privilegii, și cu atât mai puțin să aibă viața pe care o ducea la palatul unde a fost crescut. Viața lui, deși avea realizări, a fost din deșert în deșert, din provocări în provocări, din lupte în lupte. Moise nu a avut nevoie doar de credința cuceritoare, ci mai presus de toate de încredere. El folosea credința ca să realizeze minuni și să cucerească teritorii, dar încrederea îl susținea în necazuri, în zilele rele pe care le trăia din cauza atâtor greutăți și probleme.

Încrederea este produsă de Duhul Sfânt, ea este întreține credința  în promisiunile lui Dumnezeu, în viața de zi cu zi, în momentele grele, în vremurile de luptă împotriva dorințelor cărnii, împotriva diavolului și păcatului care ne asaltează cu tenacitate.

Prin câte momente grele nu a trecut Moise prin deșert? De exemplu, au fost momente de stres total, atunci când s-a văzut în situația în care 600 de mii de oameni plângeau de foame în fața cortului său. Ce să facă? (Numeri 11:11-15)

Deși Moise înfruntase multe lupte și probleme în timpul traiectoriei lui în deșert, sursa dispoziției și credinței lui de a-L sluji pe Dumnezeu și poporului într-un mod neobosit, venea de la Duhul lui Dumnezeu, de la Altar(munte), în momentele în doi cu Tatăl. Dumnezeu îl chema în mod continuu pe vârful Sinaiului ca să-l instruiască și să-l întărească.

“Moise s-a suit pe munte şi norul a acoperit muntele. Slava Domnului s-a aşezat pe muntele Sinai şi norul l-a acoperit pentru şase zile; în ziua a şaptea, Domnul l-a chemat pe Moise din nor. Înfăţişarea slavei Domnului le apărea israeliţilor ca un foc mistuitor pe vârful muntelui. Moise a intrat în nor şi s-a suit pe munte. El a rămas acolo timp de patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi.”

Exodul 24:15-18

Ce îmi atrage mai mult atenția în această meditare este că ÎNCREDEREA, dobândită pe munți prin comuniunea lui cu Dumnezeu , l-a însoțit de la începutul până la sfârșitul vieții lui. Duhul Sfânt l-a susținut prin ea până la ultima suflare.  La urma urmelor, lucrarea lui a început pe Muntele Sinai (Altar) și s-a încheiat pe Munte(Altar), pe Muntele Nebo.

“Moise era în vârstă de o sută douăzeci de ani când a murit, însă vederea nu-i slăbise şi puterea nu-l părăsise.”

Deuteronom 34:7

Așa trebuie să fim, timpul nu ne poate lua viziunea spirituală, el nu poate să fie un dușman al credinței. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, dacă avem viața în Altar, păstrându-ne încrederea în Dumnezeu. Vigoarea fizică poate să dispară, dar dispoziția spirituală de a-I sluji lui Dumnezeu se reînnoiește în fiecare  dimineață.

”De aceea, nu suntem descurajaţi. Dacă omul nostru din afară piere, totuşi lăuntrul nostru este înnoit din zi în zi. ”

2 Corinteni 4:16

Duhul lui Dumnezeu, prin încredere, i-a susținut credința lui Moise din Altar în Altar.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *