Două exemple

Bună ziua domn episcop!

Acești doi băieți din poză au format o trupă de dans și au ajuns până în semifinalele unui concurs foarte faimos aici în Anglia, Englezii au Talent (British-Got Talent).

Îi pregăteam pe amândoi pentru a face lucrarea pe Altar și, recent, unul din ei (încercuit cu verde) a lăsat totul în urmă, faimă, bani, etc. Și acum este aici cu noi participând de la clasele pentru a fi preot.

Celălalt (încercuit cu roșu) a avut aceeași oportunitate, dar a disprețuit-o…
A plecat de la biserică, s-a concentrat pe gloria acestei lumi și, recent, am aflat că este cu viața distrusă, fără bani și dependent de droguri, a pierdut totul.

Oportunitatea acestor doi tineri a fost aceeași dată tânărului bogat și lui Avraam. Dumnezeu a vorbit cu amândoi.

Dumnezeul Fiul, Iisus, a vorbit cu tânărul (al cărui nume nici nu îl știm), dar el, ascultând cuvântul, s-a retras trist, lipit de proprietățile sale și a pierdut cea mai mare oportunitate a vieții lui, cea de a deveni un fiu al lui Avraam, ucenic al lui Iisus, să aibă numele inclus în lista erorilor credinței și mult mai mult, o comoară în cer.

Pe când Avraam, a ascultat de vocea Dumnezeului Tată, deși avea mult mai multe lucruri de care putea să rămână lipit decât tânărul bogat, a ascultat, a lăsat totul în urmă, a renunțat la visele sale, și rezultatul ce l-a obținut îl știm toți deja.

Astăzi, Dumnezeu Duhul Sfânt ne dă tuturor aceeași oportunitate, dar rămâne la decizia fiecăruia, spre care dintre cele două exemple să privească. Dumnezeu deja ne-a dat sfatul: ”Priviți spre Avraam!” (Isaia 51.2).

Când Dumnezeu a vorbit cu Avraam, el s-a dus.
Și astăzi? cine SE DUCE?

A colaborat: Episcopul Alvaro Lima

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *