Două porți

Mulți spun că nu au credință pentru a asculta, totuși, au credință (curaj) pentru a fi neascultători. Nu au credință (curaj) pentru a face ceea ce este corect, dar au credință (curaj) pentru a face ceea ce este greșit.

Cunoscând bine creatura umană, Cel PreaÎnalt, de o formă justă și perfectă, a pus binecuvântarea sau blestemul în mâinile tuturor. Și fiecare are puterea de a alege binele sau răul, fără să depindă de nimeni, exact pentru a nu da vina pe alții de nenorocirile lui.

Chiar fiind roada unu viol, crescând într-un loc infernal, chiar așa, la vârstă adultă, persoana are conștiința despre ceea ce este bine și ceea ce este greșit, drept sau nedrept. În acel caz, ea și doar ea, poate opta pentru binecuvântare sau pentru blestem.

Drumul binecuvântării este drumul justiției, al lucrurilor corecte, al disciplinei și al lui Dumnezeu. Este un drum dificil și dureros pentru că contrariază majoritatea acestei lumi. Domnul Iisus a poruncit și a învățat:

“Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o găsesc.” Matei 7.14

Drumul greșit este cel mai ușor. Nu cere sacrificii ale voinței personale. Bani ușori, viața ușoară, totul este foarte ușor. Dar Domnul de asemenea alertează:

“Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care intră pe ea!” Matei 7.13

Este foarte important să observăm, în special, două cuvinte ale Domnului: puțini și mulți. Înseamnă, între timp ce puțini aleg drumul dureros, drumul sacrificiului  pentru a trăi în disciplina Cuvântului lui Dumnezeu (binecuvântarea), mulți nu vor să renunțe la facilitățile pe care infernul le disponibilizează (blestemul).

Fiți atent la această întrebare și răspundeți pentru dvs: Ați fost curajos (credință) pentru a asculta de Cuvântul lui Dumnezeu și laș (frică, îndoială) pentru a continua fiind neascultător de dorințele cărnii sau ați fost laș (frică, îndoială) pentru a asculta de Cuvântul lui Dumnezeu  și curajos (credință) pentru a urma dorințele inimii?

Cei sinceri mereu vor găsi loc pentru căință și mântuire.

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *