Dragostea dintâi, faptele dintâi

Multe persoane sincere și bune doresc să se întoarcă la Dragostea dintâi, dar nu reușesc din cauza barierei căinței de păcate, care necesită atitudini sacrificiale. De multe ori este iluzionată de sentimentul de părere de rău. Totuși, căința de păcate (pocăința) învăluie fapte care nu au nici o legătură cu sentimentul de părere de rău. Părerea de rău urlă de durere, dar nu scoate piciorul de la păcat.

De multe ori, inima știe și iluzionează. Face victima ei să creadă că să căit de păcate datorită tristeții față de păcatul comis. În acel moment, ea plânge, jură și promite că niciodată nu va mai repeta. Simplă înșelare. În ziua următoare, din nou se întoarce să savureze gustul păcatului.

Faptul este că, dacă se depinde de simț pentru a se căi de păcate, niciodată nu va exista căință de păcate, iertare și Mântuire.

Când DOMNUL spune:

”Aminteşte-ţi deci de unde ai căzut, pocăieşte-te şi fă faptele pe care le făceai la început! Dacă nu, voi veni la tine şi-ţi voi muta sfeşnicul de la locul lui dacă nu te pocăieşti!” Apocalipsa 2.5

El arată că pocăința (căința de păcate) trebuie să fie urmată de practica faptelor dintâi. Acest lucru cere abandonul păcatului.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *