DULCE PERSEVERENȚĂ

Milton S Hersey s-a născut pe 13 septembrie 1857, într-o zonă rurală din Pensilvania. Tatăl său era un visător dar nu era perseverent. Când proiectul la  care lucra a eșuat, s-a mutat în alt oraș și a început o nouă afacere.  Călătoriile constante prejudiciau studiile băiatului, care a abandonat școala fără să termine clasele primare. Mama lui, totuși, l-a influențat pozitiv, învățându-și unicul copil de importanța de a fi zeciuitor fidel, de a asculta de Dumnezeu și de a persevera.

După ce a lucrat ca angajat, Milton a decis să devină patron, investind înr-o fabrică de caramele. Afacerea a dat faliment, dar el a încercat din nou.  Firma a dat greș încă odată. Fără bani și credibilitate, el nu s-a descurajat. Și-a amintit ceea ce învățase de la mama lui și a insistat cu visul lui. De data aceasta a reușit  contracte bune și a prosperat.  Într-o vizită la World’s Columbian Exposition în 1893, a văzut o mașină nemțească de făcut ciocolată. A fost fascinat. A decis s-o cumpere și să facă  glazuri de ciocolată la caramelele sale.

Având succes, Milton a avut ideea să fabrice batoane de ciocolată cu lapte. Dar exista o mică problemă: nimeni nu știa cum să facă asta. În acea epocă,  era un produs de lux, foarte scump, făcut în Elveția, a cărui formulă era menținută în secret. Hersey nu s-a clătinat, era hotărât să dezvolte o formulă pentru a populariza această delicatesă. A fost privit ca un nebun, dar hotărârea sa a făcut  ca succesul său să fie inevitabil. Fără eforturile sale , eu și dvs probabil că niciodată nu am fi putut proba această minunăție.

Milton a vândut fabrica sa de caramele și a construit fabrica de ciocolată Hersey’s, în orașul unde s-a născut, încercuit de ferme de lapte. Când s-a căsătorit, a avut în soția sa Catherine (Kitty) o mare  însoțitoare în călătorii, vise și proiecte. Nu au avut copii, dar Kitty a avut ideea de a face o școală pentru  orfani și așa să asigure un viitor celor care  nu aveau părinți. Cum el însuși nu își terminase studiile, a îmbrățișat ideea cu entuziasm.

Contrar majorității patronilor din acea epocă,  Milton a înțeles  că angajații cu o viață de calitate vor produce mai bine. A construit pentru ei un oraș complet: cu bancă, case, magazine, școli, parc și chiar grădină zoologică. După moartea lui Kitty el a decis să doneze  averea sa  pentru proiectele filantropice  pe care le făcuseră împreună și a continuat  să pună în practică visele pe care le aveau , de a da o oportunitate celor mai puțin favorizați.

Pe durata crizei mondiale numită Marea Depresie, Hershey a reușit să prospere și  nu doar că a evitat demisiile dar de asemenea a contractat noi funcționari și a crescut auto stima celor care  deja lucrau cu el.  A fost cunoscut ca punând calitatea produselor  și bunăstarea angajaților  înaintea profitului și a devenit  cel mai mare fabricant de ciocolată din lume. Azi,  firma  este controlată de Fundația Hershey și sprijină  școala unde a crescut și oferă educație gratuită, formare profesională, locuință, îmbrăcăminte, sprijin și consiliere pentru mai mult de 1 100 de băieți și fete. Hershey Town continuă să primească  turiști și Milton este văzut  până azi  ca un geniu, exemplu de perseverență, onestitate și etică, cu o mare iubire pentru umanitate.

O curiozitate: În cursul unei călătorii prin Europa, Hershey a cumpărat un bilet -pentru călătoria inaugurală a unui impozant vapor-  pentru Statele Unite . Totuși, în aprilie 1912, în perioada îmbarcării, Kitty a fost bolnavă și Milton a anulat călătoria. Vaporul era Titanic și Hershey s-a salvat de la una dintre cele mai mari tragedii ale începutului de secol XX.  Văzut ca un om norocos, Hershey știa  că ceea ce  el avea era protecția lui Dumnezeu datorită fidelității sale.

Vanessa Lampert

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *