Dumnezeu este atât de drept!

Ar fi imposibil să avem o relație cu Dumnezeu dacă, înainte, El nu ar fi luat inițiativa de a se comunica cu noi. A făcut asta prin intermediul lucrărilor Sale, prin intermediul acțiunilor Sale pe parcursul istoriei și, în principal, prin intermediul Cuvântului Său. De aceea, avem, prin intermediul acestor trei referințe, o revelație despre Ființa lui Dumnezeu. Adică, știm Cine Este El, ce simte El, cum El acționează, ce gusturi El posedă și alte informații despre esența Sa.

Atunci, ca omul să reușească să aibă o relație cu Cel PreaÎnalt, este necesar ca el să înțeleagă natura Lui.

Mi-ar face plăcere să scot în evidență aici, dreptatea lui Dumnezeu, care constituie un stâlp pentru Tronul Său. Acest lucru înseamnă că justiția iasă în evidență de o formă marcantă în Personalitatea Divină și determină cum DOMNUL guvernează, judecă și retribuie oamenilor conform acțiunilor lor.

Dumnezeu este Drept pentru că El este Sfânt! Avem, așa, siguranța că în El niciodată nu a existat și nici nu va exista o singură eroare.

Fiind așa de drept, Dumnezeu a creat îngeri și oameni cu voință proprie. Putem spune că această libertate fost lucrul ce l-a costat cel mai scump pe El. Din cauza acestei puteri de a decide Lucifer s-a ruinat când a decis să rebele în Cer. De aceeași formă greșită, au acționat Adam și Eva care au decis să fie neascultători față de o poruncă Divină în Eden. Cu toate acestea, niciunul din aceste lucruri nu au făcut ca Dumnezeu să schimbe ideea și să îndepărteze dreptul la alegere ale creaturilor Lui.

Și de ce El acționează așa?

AtotPuternicul vrea ca fiecare să culeagă exact ceea ce a plantat, adică, doar omul este responsabil pentru binecuvântarea sau blestemarea lui.

Nu a fost așa cu Cain și Abel?

Cei doi frați erau liberi pentru a prezenta daruri, sau pentru a nu prezenta. Și până în momentul de a oferi un dar, au decis, ei înșiși, ce să dea, pentru că Dumnezeu nu a stipulat darul pe care voia să îl primească.

În Scripturi, vedem detalii despre cât de gelos și grijuliu a fost Abel, având grijă cu cele mai mici detalii și plin de credință în pregătirea darului său. În cazul lui Cain, nu există nici o mențiune de efort sau grijă din partea lui pentru a alege ceea ce avea să ducă la Altar.

El nu a căutat verdeața cea mai frumoasă și mai suculentă, și nici nu a oferit boabe care să fi fost culese într-un mod exclusiv și special pentru Domnul. De aceea, în lipsa de preocupare a lui Cain, vedem Cine era Dumnezeu pentru el. Cineva comun, care merita ceva comun.

Sfârșitul acestei istorii deja îl cunoaștem.

Atunci dacă, pe o parte, avem din partea lui Dumnezeu libertatea de a alege cum să Îl slujim, fie cu cinste, fie cu necinste, pe altă parte, nu avem cum să schimbăm consecințele care vor veni din forma cum vom alege să Îl tratăm.

Când primește o ofrandă, DOMNUL, nu caută să țină în secret dacă a aprobat sau nu pe cel care a dăruit-o.

Dumnezeu este transparent, adică, când un dar perfect ajunge la Altar, imediat El laudă dăruitorul. În caz contrar, când Altarul primește un dar necurat, imperfect, imediat Dumnezeu arată neplăcerea Lui în relație cu cel care a oferit acel dar.

Din cauza acelei reprobări, mulți chestionează justiția lui Dumnezeu, biserica sau preotul, când ar trebui să se uite la ei înșiși. Până la urmă, în interiorul fiecăruia sunt răspunsurile propriilor eșecuri. Niciodată aceste greșeli nu vor fi în Dumnezeul Absolut de Drept!

Este necesar să se știe că viața fiecăruia depinde de ofranda sa de viață oferitălui Dumnezeu. Nimeni nu poate interveni în alegerea noastră: nici Dumnezeu, nici diavolul, nici persoanele, nici circumstanțele. Pentru că toți primesc libertatea pentru a glorifica sau pentru a disprețui pe DOMNUL.

Termin spunând că, fiind Dumnezeu, AtotPuternicul, ar putea să impună cu autoritate voința Sa, dar El a preferat să ne lase liberi pentru a decide propriul nostru drum. Și așa, suntem noi cei ce generăm victoria noastră sau eșecul nostru, de aceea este scris:

“Iată, pun astăzi în faţa voastră binecuvântarea şi blestemul”

Deuteronom 11.26

A colaborat: Nubia Siqueira

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *