Dumnezeu este Cuvântul

Dumnezeu, datorită caracterului Său Sfânt, a valorat mereu Cuvântul dat ca angajament, atât de mult încât, în ciuda secolelor care au trecut deja, Cuvântul Său dat oamenilor continuă în vigoare, continuă fidel și imutabil. El face chestiune să îl împlinească.

Din acest motiv, pentru Dumnezeu nu este nimic mai important ca faptul de a fi persoane de cuvânt. El ne cere asta, deoarece nu acceptă să avem vreodată două cuvinte.

Dacă ne întoarcem la timpurile din trecut, vedem că mulți oameni erau cinstiți în legătură cu cuvântul lor. Nu era necesar un contract, o semnătură sau un registru, era suficient cuvântul dat.

Mulți dintre noi reușim să apreciem acest lucru în părinții și bunicii noștri. Din nefericire, în ultimele timpuri, această virtute se pierde, și oamenii nu mai împlinesc cuvântul lor, au devenit persoane fără caracter, în care nu te mai poți încrede.

Putem vedea asta în multe căsnicii, în care mulți își promit pe Altar spunând că se vor iubi, că vor fi fideli unul cu altul până când moartea îi va despărți, că vor fi împreună în toate situațiile, totuși, ceea ce vedem este un număr de fiecare dată mai mare de divorțuri. Asta arată cât de mult cuvântul persoanelor și-a pierdut valoarea.

Totuși, Dumnezeu continua Același, și El nu acceptă ca cei ce cred în El să fie persoane fără cuvânt, chiar dacă acest cuvânt este un angajament cu un necredincios sau chiar și cu un dușman, nu contează! Dacă am promis ceva, dacă am dat cuvântul, avem obligația de a-l îndeplini.

În acest text, putem vedea cum Dumnezeu cere asta:

”Mai mult, cuvântul DOMNULUI a venit la mine, spunând: Spune acum casei cea răzvrătită: Nu știți voi ce înseamnă acestea? Spune-le: Iată, împăratul Babilonului a venit la Ierusalim și a luat pe împăratul lui și pe prinții lui și i-a dus cu el la Babilon; Și a luat din sămânța împăratului și a făcut legământ cu el și a luat un jurământ de la el; a luat de asemenea pe cei puternici ai țării; Ca împărăția să fie înjosită, ca să nu se ridice, ci prin ținerea legământului său să stea în picioare. Dar el s-a răzvrătit împotriva lui trimițând pe ambasadorii lui în Egipt, ca ei să îi dea cai și mult popor. Va prospera el? Va scăpa cel care face acestea? Va rupe el legământul și va scăpa? Precum eu trăiesc, spune Domnul DUMNEZEU, cu siguranță, în locul în care locuiește împăratul, care l-a făcut împărat, al cărui jurământ el l-a disprețuit și al cărui legământ l-a rupt, va muri cu el în mijlocul Babilonului. Nici Faraon cu armata lui puternică și marea ceată nu va face nimic pentru el în război, ridicând valuri de pământ și construind fortificații, pentru a stârpi multe persoane; Văzând că el a disprețuit jurământul prin ruperea legământului, când, iată, el și-a dat mâna și a făcut toate acestea, nu va scăpa. De aceea astfel spune Domnul DUMNEZEU: Precum eu trăiesc, într-adevăr, jurământul meu pe care l-a disprețuit și legământul meu pe care l-a rupt, chiar pe acesta îl voi întoarce asupra capului său. Și îmi voi întinde plasa peste el și va fi prins în cursa mea și îl voi aduce la Babilon și mă voi judeca acolo cu el pentru fărădelegea lui cu care a încălcat legea, împotriva mea.” Ezechiel 17.11-20

Observați indignarea pe care Dumnezeu o simte față de cei ce nu împlinesc cuvântul dat, cu cel ce minte și înșală.

Regele din Iuda a făcut un jurământ dând mâna cu regele Babiloniei, ce era inamicul s-a supărat pe el. Chiar dacă motivele sale ar fi putut fi drepte și bune – deja că, se presupune, că voia să scape Ierusalimul -, el și-a dat cuvântul și nu se putea întoarce înapoi de la el.

Dumnezeu nu a acceptat asta, chiar fiind cu un dușman, un necredincios. acum imaginează-ți când noi facem un angajament față de El? Când îi promitem fidelitate și ascultare, ce așteaptă El de la noi? Și dacă nu cinstim acel cuvânt dat înaintea Altarului, ce ne așteaptă?

Meditează la acest lucru, fă o analiză proprie.

Dacă vrem să umblăm cu Dumnezeu, trebuie să înțelegem că Dumnezeu este Cuvântul și cere ca fiecare dintre noi să fim persoane de cuvânt!

A colaborat Episcopul Franklin Sanches

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *