Dumnezeu nu se lasă batjocorit

”Nu vă amăgiți; Dumnezeu nu se lasă batjocorit; fiindcă orice seamănă un om, aceea va și secera.” Galateni 6:7

Cuvântul lui Dumnezeu nu dă greș, este același ieri, astăzi și mâine.

Îmi amintesc povestea lui Abimelec (fiul lui Ghedeon), care a folosit un discurs convingător, dar răuvoitor către frații săi, pentru a-l ajuta să domnească asupra oamenilor, apoi i-a ucis.

”Și Abimelec, fiul lui Ierubaal, a mers la Sihem, la frații mamei sale, și a vorbit îndeaproape cu ei și cu toată familia casei tatălui mamei sale, spunând: Vorbiți, vă rog, în auzul tuturor bărbaților din Sihem: Ce este mai bine pentru voi: să stăpânească peste voi toți fiii lui Ierubaal care sunt șaptezeci de persoane, sau să stăpânească peste voi unul singur? Amintiți-vă de asemenea că eu sunt osul vostru și carnea voastră. Și frații mamei sale au vorbit toate aceste cuvinte despre el, în urechile tuturor bărbaților din Sihem; și inima lor s-a plecat spre a-l urma pe Abimelec, pentru că au spus: El este fratele nostru.” Judecători 9.1,6

Acesta este același discurs convingător și răuvoitor folosit de cei rebeli care, dorind să domnească, nu mai acceptă disciplina bisericii Domnului Iisus. Și ei spun: „Biserica s-a schimbat, nu sunt de acord cu asta sau cu asta …”

Din păcate, unii oameni, „frați”, compatrioți și chiar discipoli ai acestor rebeli, ies în apărarea lor spunând: „El m-a ajutat, când am ajuns la biserică, este o nedreptate ceea ce fac … El nu merită să fie tratat așa”. Cu toate acestea, acești oameni nu își pot imagina adevăratul scop al rebelilor și de ce au ajuns în această situație.

Dacă frații lui Abimelec ar fi știut de intenția sa reală, că vor fi uciși de el, cu siguranță nu l-ar fi ajutat.

Abimelec a devenit rege așa cum și-a dorit. Nu trebuie să uităm că a semănat răul și așa a și cules.

”Și Abimelec a venit până la turn și a luptat împotriva lui și a atacat ușa turnului ca să o ardă cu foc. Și o femeie a aruncat o bucată de piatră de moară pe capul lui Abimelec și aproape i-a zdrobit capul.” Judecători 9.52,53

Nu suntem aici prorocind răul și nici să îngrozim sau să sensibilizăm, ci să avertizăm că „Dumnezeu nu se lasă batjocorit”.

”Și Iotam a alergat și a fugit și a mers la Beer și a locuit acolo de frica lui Abimelec, fratele său.” Judecători 9.21

Unul dintre frații lui Abimelec, Jotham, a reușit să scape și a fost salvat. Poți fi acel „frate” care ai fugit pentru viața ta; mai ai ocazia să scapi de acest complot pentru mântuirea sufletului tău.

Profită de ocazia pe care ți-o oferă Dumnezeu, aici, acum, pocăiește-te!

Ca Duhul Sfânt să te convingă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *