Dumnezeul Dușmăniei

”Cel ce este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu.” Ioan 8.47

Cine predică sau învață acest Cuvânt, obligatoriu, trebuie să fie primul în a-l practica.

În acest mesaj Domnul Iisus separă neghina de grâu, definind bine cine este al Lui și cine nu este. Face așa pentru a alerta adevărații slujitori.

Când persoana se naște din Dumnezeu, cea mai mare și mai evidentă caracteristică este schimbarea de caracter. Oricât de rău ar fi, mincinos sau fals, imediat după nașterea din nou, persoana este transformată precum din apă în vin.

Sunt o mărturie vie a acestui lucru. Îmi aduc aminte de lucrurile rele din caracterul meu. Iertarea nu făcea parte din viața mea. Au fost doi ani în care nu am vorbit cu sora mea. Eram foarte temperamental. Dar, imediat după nașterea din Duh, am devenit ca un copil. Totul s-a schimbat în mine. M-am surprins pe mine și pe cei din familia mea pe punct de a deveni un străin în casă. Gândurile și obiectivele mele s-au schimbat, și în consecință, atitudinile de asemenea. Toți și-au dat seama de enorma diferență în comportamentul și în vorbele mele.

De multe ori, din cauza unor probleme cauzate de unele persoane cu un caracter rău, rămânem mâniați. Dar, imediat trece. Și, când mânia insistă în a rămâne, mă rog pentru ei și imediat pacea interioară revine și stăpânește. Este minunat să se trăiască cu conștiința în pace.

Văd devastarea pe care duhul de ură, de confuzie și de înșelătorie a făcut-o în lucrarea Dumnezeului meu. Știu cât de mult există riscul de moarte atâta timp cât Domnul Iisus nu este format în interiorul celor noi în credință. Diavolul de asemenea știe asta. De aceea, ura lui crește și se împrăștie. Simt sufletul agonizat. Dar, ce se poate face? Să se oblige pe ce nu sunt vigilenți să rămână, nu pot. Aștept, prin credință, ca într-o zi să le ”cadă fisa”, să se căiască și să se întoarcă la prima iubire.

Înțeleg foarte bine cuvintele lui Pavel, când a spus:

”…pentru care sufăr din nou durerile naşterii până când Cristos va lua chip în voi.” Galateni 4.19

Obținerea succesului sub orice preț instigă la lipsa de teamă și de respect față de Lucrarea lui Dumnezeu. Și mai rău: promovarea rebeliunii. Din nefericire, această problemă mereu a fost prezentă în istoria construirii Împărăției lui Dumnezeu în inimi. Sugerez, atunci, meditarea în textul următor, ca o formă de alertă.

”Cel ce este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu. Voi de aceea nu ascultaţi, pentru că nu sunteţi din Dumnezeu! ” Ioan 8.47

Adică, cine nu practică Cuvintele Domnului Iisus, nu este al lui Dumnezeu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *