După aceea, orice merge

depoisdissovaletudoEl era unul dintre cei doisprezece apostoli. L-a văzut pe Iisus transformând apa în vin, mergând pe apă și L-a auzit susținând că este Apa Vieții. Dar el s-a scufundat și a murit  însetat. Avea greșelile lui ca oricare dintre cei unsprezece. Totuși, una dintre ele l-a ruinat.

Iuda “era un hoţ şi, fiind cel care ţinea punga, fura el ce se punea în ea.”

– (Ioan 12:6)

Ce caracterizează un hoț? El își însusește ce este al altora. Atitudine condamnabilă în toate culturile, popoarele, convingerile și chiar între atei. Dar în cazul lui Iuda, era ceva și mai grav: el fura din punga  pentru ofrande, acelea pe care persoanele cu credință, devotament și recunoștință le ofereau lui Iisus pentru susținerea Lucrării lui Dumnezeu. Iuda nu fura doar banii celorlalți, ci el se atingea de ce este sfânt.

Când un om se atinge de ce este sfânt, pentru ea totul este permis. Nu mai există limite ca să greșească. Ia în considerare cazul lui Iuda, de exemplu. Pierzându-și teama de ce este sfânt, nu credea că este greșit să ia din punga  pentru ofrande. De atunci înainte, nimic nu mai era greșit pentru el. Să-l trădeze pe Iisus pentru treizeci de monede de argint? Acceptă. Să mintă și să se prefacă în public că este preocupat  cu cei săraci ca să fure și mai mult? Acceptă. Să-și ia propria viață( ce este mai sfânt) după ce a fost descoperit drept trădător? Acceptă.

Așa este. După ce este atins ce este sfânt, merge orice.

Dumnezeu a desemnat anumite lucruri* ca fiind sfinte. Viața. Scripturile. Templul și ustensilele lui. Zeciuielile și ofrandele, Lucrarea celor care anunță Evanghelia- printre alte lucruri. Nu e de mirare că în această lume călăuzită de rău ne dăm seama de o creștere a lipsei de respect care caută să șteargă din mintea oamenilor conștiința pentru ce este sfânt. Este pregătirea pentru  sfârșitul vremurilor. Ca să se împlinească ce este scris, oamenii vor trebui să comită răutăți tot mai mari, fără nici un sentiment de vină. Care este cea mai bună formă de garantare a acestui lucru? Să-și piardă teama pentru ce este sfânt.

Iată un avertisment sever pentru cei care  merg pe acest drum, de la Iisus  atunci când S-a referit la Iuda:

“Da, Fiul Omului Se duce după cum este scris cu privire la El, dar vai de omul acela prin care este trădat Fiul Omului! Era mai bine pentru acel om dacă nu s-ar fi născut!”

– Matei 26:24

Era mai bine dacă nu s-ar fi născut. Dacă există o picătură de teamă Divină înăuntrul tău, respectă ce este sfânt sau descoperă consecințele pe propriul risc.

*El a fost cel care a desemnat aceste lucruri ca fiind sfinte: viața (1 Corinteni 3:16-17);  Scripturile(Romani 1:2); templul și diferite ustensile (Levitic 22:2), lucrarea de a anunța Evanghelia (Romani 15:16) și încă 60 de alte citate biblice.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *