După Eben-Ezer

”Domnul a zis lui Samuel: „Ascultă glasul poporului în tot ce-ţi va spune, căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine mă leapădă, ca să nu mai domnesc peste ei. ” 1 Samuel 8.7

Dumnezeu a eliberat pe Israel din mâna filistenilor, încât niciodată ei nu s-au mai ridicat împotriva poporului Său în zilele lui Samuel. Totuși, așa cum a venit liniștea, din nou israeliții au uitat de Domnul, inclusiv proprii fii ai profetului Samuel (v3).

Încă odată, Scripturile arată că nu este de folos să se primească doar binecuvântări, minuni și mari eliberări prin credință. Dacă nu va exista o nouă naștere, o adevărată dăruire lui Dumnezeu, cuceririle doar vor face ca persoanele să se acomodeze și să uite de Dumnezeu.

Observați: acel popor L-a văzut pe Dumnezeu eliberându-i de CINCI PRINCIPALI (prinți) filisteni, pe parcursul înfruntării în Mițpa. Erau cinci prinți filisteni – și Israel nici rege nu avea. Dar, pentru că Regele regilor era cu el, Israel a anihilat inamicul lui. Ce a făcut poporul totuși? A privit spre Dumnezeu? Nu. S-a uitat la modul de viață al inamicilor și a spus lui Samuel: ”Dorim un rege, precum au toate națiunile.” (v.5)

Dumnezeu S-a simțit respins, cum este respins și astăzi de mulți ce preferă modul de viață al necredincioșilor decât ascultarea față de Cuvântul Său. Nu vor ca Domnul să fie regele lor, dar acceptă ca alte lucruri și persoane să fie regele lor și să domnească peste în viața lor.

”…vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ…” Matei 6.10

  • Dvs Îl căutați pe Dumnezeu pentru binecuvântări sau pentru El?
  • Dvs doriți modul de viață al persoanelor din lume, și de aceea aveți dificultăți în a vă dărui lui Dumnezeu?
  • Dvs aveți conștiință că dacă, Dumnezeu nu domnește peste dvs, alte persoane și lucruri vor domni (și dvs veți fi sclavul lor)?

Cea mai mare mărturisire este să vă nașteți din Dumnezeu. Puneți o piatră astăzi peste vechea dvs creatură, și El vă va face să vă nașteți din nou.

A colaborat Episcopul Renato Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *