El știe, dar dvs nu

Dumnezeu știe de toate lucrurile. El reușește să vadă tot, chiar dacă este invizibil sau oricât de ascuns ar fi. Spre deosebire de noi, ce doar putem să avem deplină cunoștință despre un lucru dacă este în câmpul fizic, cum noi suntem. Este din acest motiv că dvs nu trebuie să dovediți credința dvs lui Dumnezeu – El deja știe exact cum ea este. Dar dvs aveți nevoie să vă dovediți credința dvs înșivă – pentru că niciodată nu veți ști cum este până când nu o veți materializa.

Când Dumnezeu l-a cerut pe Isaac ca sacrificiu lui Avraam, El știa să slujitorul Său va fi capabil să ofere pe fiul său, dar era necesar ca Avraam să știe acest lucru de asemenea. Era necesar ca el să își cunoască credința, pentru că doar așa ar putea ști că binecuvântările lui Dumnezeu sunt o reacție la atitudinile sale. Atunci, în sfârșit ar înțelege că tot ceea ce el ar dori să se întâmple în viața sa va depinde exclusiv de el. Avraam doar a descoperit potențialul său și de ceea ce era capabil să provoace când a materializat credința sa.

Noi doar cunoaștem credința care este în interiorul nostru când o exteriorizăm prin intermediul unei atitudini. Și doar când există această atitudine, culegem roadele, și putem să ne dăm seama că ele sunt rezultate a ceea ce noi am făcut – o reacție a lui Dumnezeu la acțiunea noastră. Și în acel moment descoperim că ceea ce noi dorim depinde de noi – și nu de Dumnezeu. Începem să fim conștienți de participarea noastră și de puterea ce există în interiorul nostru.

Persoanele ce stau cu brațele încrucișate așteptând ca Dumnezeu să facă ceva pentru ele sunt exact cele ce nu își materializează credința. El optează să își mențină credința în interiorul lor – și, așa cum este credința lor, visurile lor de asemenea rămân în interiorul lor, fără să se realizeze în câmpul material. Dacă Dumnezeu le-ar răspunde doar pentru faptul că ele cunosc credința pe care o au în interiorul lor, atunci ele niciodată nu ar ști că viața lor depinde de ele, și nici măcar nu ar face partea lor – dacă deja nu o fac fără răspunsul lui Dumnezeu, imaginați-vă dacă ar primi răspuns?

Forma cum Dumnezeu lucrează este perfectă și inteligentă. El vrea ca noi să știm exact ceea ce El știe, de aceea ne invită să materializăm credința noastră. Dumnezeu reușește să vadă tot potențialul nostru, și nu vrea doar să vorbească cu noi despre El; El vrea de asemenea ca noi să Îl vedem de o formă fizică, concretă și incontestabilă.

După ce vă veți dovedi dvs înșivă credința, este imposibil să vă mai lăsați abătuți de orice ar fi. Dumnezeu știe cum ea este, dar dvs nu. Este din acest motiv că El vă invită să o descoperiți. Acum, decizia este a dvs: o veți materializa pentru a culege roadele sau o veți ascunde pentru a muri așteptând?

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *