Exemplul slujitorului

”Stăpânul său i-a răspuns: „Rob viclean şi leneş! Ai ştiut că secer de unde n-am semănat şi că strâng de unde n-am vânturat” (Matei 25.26)

paisAm meditat la acest verset și m-am gândit: De ce acest slujitor nu și-a multiplicat talantul? De ce alții au putut, și el n-a putut? Atunci, am realizat ce a spus Iisus: „Rob viclean”. El nu numai că era leneș, nu, el era și VICLEAN.

Cum să-i poată salva pe alții, când el însuși e pierdut? Mulți au avut un caracter VICLEAN, au fost un soț VICLEAN, o soție VICLEANĂ, un fiu VICLEAN, un angajat VICLEAN, un șef VICLEAN, un elev VICLEAN și obraznic. Dar, cum poate o astfel de persoană să-i convingă pe alții că Iisus e bun?

Cred că aici rezidă una dintre cele mai mari greșeli ale multor creștini, în faptul că exemplul PROST i-a împiedicat pe oameni să dorească să-l caute pe Dumnezeu, inclusiv pe propriile lor rude.

Dacă vrem să salvăm, trebuie să arătăm de ce merită să-L urmeze pe Iisus, trebuie să arătăm cât de bine este asta, trebuie să emanăm parfumul PLĂCUT al Lui Hristos.

Aici intră în scenă mărturia noastră personală, pentru că oamenii din jurul nostru știu cum eram înainte de Hristos și cum suntem după El, iar asta ne face să ne multiplicăm talanții.

Trebuie să fim un exemplu BUN pentru toți, pentru că exemplul nostru vorbește mai tare decât cuvintele. Cui nu-i place ce e bun? Toți vor să aibă un soț BUN, un tată BUN, un angajat BUN, o soție BUNĂ, un fiu BUN, în fine, tuturor le place și doresc ce e BUN.

Primii doi slujitori au fost numiți BUNI. Ei aveau o mărturie BUNĂ, atât față de cei din afară, cât și față de Iisus însuși.

De aceea, rămâne întrebarea: Cum ne-au văzut Dumnezeu și cei din jurul nostru, slujitori BUNI sau RĂI?

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *