Fiul risipitor


Nici banii, nici maşina, nici casa, nici poziţia socială, nici faima, nimic dintre acestea nu este mai important decât viaţa. Putem spune că viaţa este cel mai mare bun pe care îl are fiinţa umană.

În poveştile multor persoane care îşi oferă viaţa Domnului Iisus, i-am văzut pe aceia care, urmând exemplul imatur al fiului risipitor, au ajuns să ceară bunurile lor de la tată:

’Tată, dă-mi partea de avere, ce mi se cuvine. Şi tatăl le-a împărţit averea.’’ Luca 15:12

Azi, din cauza multor atracţii, printre care se numără problemele sentimentale, care au fost una dintre strategiile mai eficace ale diavolului, în principal singurătatea şi lipsa afecţiunii, multe persoane s-au întors la altar şi au spus: ‘’Tată, eu îmi vreau înapoi viaţa pe care într-o zi ţi-am oferit-o, pentru că o voi ‘’cheltui’’ cu lumea de afară.

În exemplul fiului risipitor, în principiu totul pare a fi libertate, fericire, sex, droguri, băutură, până când:

‘’După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în ţara aceea şi el a început să ducă lipsă.’’ Luca 15:14

După ce şi-a petrecut toată viaţa, cel care s-a depărtat îşi dă seama de foamea pe care sufletul său o simte, pentru că nimic  din ce a petrecut nu l-a ajutat ca s-o sature. De aici începe căderea liberă spre fundul sacului pentru ulcior.

‘’Mult ar fi dorit el să se sature cu roşcovele pe care le mâncau porcii, dar nu i le dă nimeni.’’ Luca 15:16

Dvs. care într-o zi aţi urmat exemplul fiului risipitor şi azi sunteţi departe de prezenţa Tatălui, în aceeaşi situaţie critică, după ce aţi testat plăcerile trecătoare ale acestei lumi, de asemenea trebuie să urmaţi exemplul lui când şi-a folosit raţiunea şi s-a gândit:

‘’Şi-a venit în fire şi a zis: Câţi argaţi ai tatălui meu au belşug, de pâine, iar eu mor de foame aici! Mă voi scula , mă voi duce la tatăl meu, şi-i voi zice: Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva ta, şi nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău; fă-mă ca pe unul din argaţii tăi.’’Luca 15: 17-19

Moartea fizică este abandonarea corpului şi a sufletului; acest lucru se extinde peste toată umanitatea. Dar moartea spirituală intervine la aceia care au plecat din această lume şi nu s-au întors la Domnul Iisus, inclusiv la cei care într-o zi au cunoscut credinţa.

Pentru dvs care vă aflaţi departe de prezenţa Tatălui, Duhul Sfânt să vorbească mai mult decât cuvintele noastre. El aşteaptă întoarcerea dvs cu nerăbdare, pentru că El ’’nu doreşte moartea păcătosului’’, imaginaţi-vă moartea acelora care într-o zi l-au chemat de Tată.

El niciodată nu a renunţat la dvs. El insistă cu dvs. Luaţi o atitudine acum şi întoarceţi-vă înainte de a fi prea târziu să nu gustaţi din eternitate fiind departe definitiv de Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu-Fiul şi de Dumnezeu-Duhul Sfânt.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Episcopul Sergio Correia

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                               Ep.Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *