Grijă cu Iuda

”Ca să poată lua parte la acest serviciu și apostolie din care Iuda prin încălcarea legii a căzut, ca să meargă la propriul său loc.” Faptele Apostolilor 1.25

Este sufocant și trist pentru o persoană să fie într-un determinat loc și să se simtă la fel ca un pește în afara apei. Ce să mai spunem despre aceea persoană ce exercită o anumită funcție ce nu are nicio legătură cu principiile și formarea ei.

Cu siguranță, se simte în afara locului, nemulțumită și cu o dezamăgire foarte mare, ca și cum zilnic ar purta în spinare o mare povară. Ea chiar reușește să își facă treaba, deoarece a învățat cum să execute bine funcțiile ei, totuși, gândul său este mereu la altceva, dorind să fie în alt loc.

Îmi imaginez cum Iuda se simțea lângă Domnul Iisus și lângă ceilalți ucenici, din moment ce nu era sincer. El umbla cu ucenicii, se comporta ca unul dintre ei, vindeca, elibera persoanele de demoni și chiar ducea și Cuvântul lui Iisus la cei mâhniți, totuși, atitudinile sale erau pline de ipocrizie și de falsitate. Iuda nu a abandonat niciodată proiectele sale personale, niciodată nu și-a oferit viața cu adevărat Învățătorului.

Cred că în mintea lui era următorul gând: ”Acesta nu este locul meu”. Până la urmă, atitudinile și acțiunile lui arătau exact acest lucru, deoarece în loc să se preocupe cu cei suferinzi, Iuda se preocupa mai mult în a fura din punga cu ofrande. Observă:

”Dar spunea aceasta, nu pentru că îi păsa de cei săraci, ci pentru că era un hoț și avea punga și purta ceea ce se punea în ea.” Ioan 12.6

Iuda a umblat cu Domnul Iisus; L-a cunoscut în intimitatea Lui; a avut mari experiențe cu Puterea Lui, a ascultat cuvinte minunate din Gura Lui ce nu au fost scrise în Evanghelii; L-a slujit pentru un timp, dar adevărul este că locul lui nu a fost niciodată lângă Mesia. Lăcomia și falsitatea lui l-au dus la propriul său loc.

Să știi că să Îl slujești pe Dumnezeu este mult mai mult decât să faci o lucrare sau să urmezi o direcție ce este dată. Să Îl slujești înseamnă să ai intimitate cu El, să execuți voia Sa, să gândești cum El gândește, să te negi pe tine însuți, să nu mai trăiești pentru această lume și să nu mai ai vise sau proiecte personale.

Să-L slujești de asemenea înseamnă să-L iubești într-un așa mod încât nimic din ceea ce faci pentru El să nu fie obositor sau să devină o povară cu timpul. Din contră, în fiecare zi să devină mai frumos și mai plăcut să îți dedici propria viață în favoarea Împărăției Lui.

Adevăratul slujitor vrea să fie unde Domnul Său este, adică, împreună cu cei mâhniți, pierduți și necesitați. (Isaia 57.15).

Adevăratul slujitor nu se gândește la el, nu este preocupat cu viitorul său, nici măcar cu unde va fi mâine. Valizele lui sunt mereu pregătite. În plus, el este mereu pregătit ca oricând să fie trimis în orice loc din lume, deoarece dorința sa este să fie unde Domnul lui dorește ca el să fie. Este singurul lucru ce contează! Este datorită acestei dorințe de a face mereu ceea ce îi este pe plac, că el niciodată nu se va simți în afara locului, nici măcar nedreptățit, deoarece cea mai mare bucurie a lui este să-L slujească și să-L cinstească.

Cine Îl slujește pe Dumnezeu cu sinceritate și dorește să Îi fie pe plac mai presus de toate lucrurile, are privilegiul de a putea fi în prezența Sa, de a fi păzit și ghidat de El. Din acest motiv, nu există îndoială și nici frică de a se dărui Voinței Sale. Din contră, există credință, siguranță, încredere și pace că este în locul exact realizând voia Domnului său.

Nu există nimic, nici măcar un loc de muncă din această lume ce să se compare cu privilegiul de a fi slujitor al Celui Prea Înalt. Și chiar dacă vin lupte și persecuții, recompensa ce vine de Sus este infinit mai mare decât orice luptă sau mâhnire. Este o plăcere să fim în locul pe care Dumnezeu l-a ales ca să Îl slujim.

Și cei ce sunt ai lui Dumnezeu vor rămâne până la sfârșit, observați cu atenție acest text din 1 Ioan 2.19:

”Au ieșit dintre noi, dar nu erau de-ai noștri, căci dacă ar fi fost de-ai noștri ar fi rămas cu noi, dar au ieșit ca să se arate că nu toți erau de-ai noștri.”

Ca Dumnezeu să-ți ilumineze mintea și să binecuvânteze pe cei ce cred!

A colaborat Episcopul Sidnei Marques

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *