Har sau Desfrâu?

Har sau Desfrâu? Diavolul știe că nu trebuie să scoată pe cineva din biserică, ca să-l scoată din prezența lui Dumnezeu. E de ajuns să-l convingă că orice efort de păstrare a Mântuirii cucerite prin credință (și nu dăruite) este inutilă, deoarece se spune că „odată mântuit, ești pentru totdeauna mântuit” și că „suntem într-o vreme de har”, ca și cum această vreme ne autorizează să comitem tot felul de imoralități spirituale.

Astfel, mulți oameni care au hotărât să meargă pe calea dreaptă, sfântă și care deviază de la rău, s-au relaxat în plan spiritual. S-au întors la lumea de pierzanie și fărădelege, aruncându-și sufletul în iad – și asta, fără a părăsi biserica!

Care este arma pe care diavolul o folosește în avantajul lui? Discursul potrivit căruia „Mântuirea este prin harul lui Dumnezeu”, susținut de unii predicatori care au o viață desfrânată și care caută să-și ușureze conștiința împovărată, făcându-i pe alții că cadă.

Diavolul a introdus subtil, în cercurile evanghelice, ideea că suntem în har și nu în Lege; că orice gând al credinței din Vechiul Testament a fost anulat prin „harul” lui Iisus; că orice sacrificiu prin credință este inutil, datorită „harului lui Dumnezeu”; că datorită lui nu este nevoie de sacrificarea propriei vieți, pentru a fi salvat.

Cu alte cuvinte, fariseii și saducheii evanghelici ipocriți uită mesajele lui Iisus din Matei 11.12 și 16.26, dar și din alte cărți ale Bibliei, pentru a întări credința în doctrina conform căreia Mântuirea este prin har, altfel spus, fără niciun sacrificiu personal, fără nici o negare a dorințelor cărnii.

Cum să evităm căderea?

Neamestecând vinurile; neoprindu-ne să-l auzim pe șarpe; nelăsându-ne atenția să fie distrasă de propuneri care nu vin din partea lui Dumnezeu.

Voi fi sincer cu dumneavoastră: dacă nu găsesc nici un program al Centrului de Ajutor Spiritual la radio sau la TV și trebuie să aleg între un program religios și unul sportiv, îl voi alege pe ultimul sau voi opri televizorul, pentru că vreau să protejez cel mai mare activ pe care l-am dobândit de la Dumnezeu – Mântuirea și Credința!

Sunt unii indivizi care s-au infiltrat în comunitățile noastre (Scripturile ne-au avertizat că se va întâmpla asta). Ei au un aspect de spiritualitate, dar, în realitate, sunt niște ticăloși fără scrupule. Scopul lor este să înlocuiască harul pur al Dumnezeului nostru cu un desfrâu pur, care este foarte departe de Iisus Hristos, Singurul nostru Stăpân. Iuda 1.4

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Tags: , , ,

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *